NEWS

Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković izvrsne na Državnom natjecanju za učenike i studente glazbe

Mia Janko, Tena Mihoković, Petra Radojčić, prof. Samanta Stell i Anči Mirjanić
11.12.2017. 11:14; ; Početna / Kultura / Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković izvrsne na Državnom natjecanju za učenike i studente glazbe
  1. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu komorni sastavi, Državno natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo se na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu od 6.-9. prosinca 2017. godine.

Natjecanje se odvijalo u raznim disciplinama: dua, trija, kvarteti, kvinteti i ostali sastavi te u različitim kategorijama: osnovne škole, srednje škole i akademije.

Ocjenjivački sud za komorne sastave su činili renomirani glazbenici i pedagozi i to redom: Branko Mihanović, Jože Haluza, Veljko Valentin Škorvaga, Lidija Horvat Dunjko i Xhevdet Sahatxhija.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su četiri učenice: Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković koje su zajedno svirale u kvartetu flauta.

U I. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici osnovnih glazbenih škola Republike Hrvatske, neovisno o razredu i starosnoj dobi, Kvartet flauta u kojem sviraju Mia Janko, Anči Mirjanić, Petra Radojčić i Tena Mihoković, svojim su izvrsnim nastupom na Državnom natjecanju komornih sastava postigle fenomenalan rezultat i osvojile I. nagradu sa 98,60 bodova. Učenice je pripremila njihova učiteljica flaute i voditeljica kvarteta, profesorica savjetnica Samanta Stell.

Već sam nastup na ovom natjecanju komornih sastava za učenice osnovne glazbene škole izuzetan je uspjeh, a osvojena 1. nagrada potvrda je darovitost ali i predanog rada. Učenicama je ovo dragocjeno iskustvo i velika motivacija za dalje. Naime, sve četiri učenice Mia, Anči, Petra i Tena sviraju zajedno u kvartetu vrlo kratko vrijeme, od početka ove školske godine, što ovaj uspjeh čini još većim. Osvojena prva nagrada još je značajnija jer su učenice bile jedine predstavnice Umjetničke škole Poreč i uz Kvintet iz Labina jedine predstavnice Istarske županije u svim kategorija i svim disciplinama.

Mia, Anči, Petra i Tena bile su jako sretne nakon uspješnog nastupa i osvojene I. nagrade. Zajedničko sviranje i zajednički uspjeh još im je draži jer su sve zajedno sa učiteljicom Samantom uložile jako puno truda u pripremama. Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljicama OŠ Poreč i OŠ Tar-Vabriga na podršci i razumijevanju.

Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti da je njihova učiteljica, profesorica savjetnica Samanta Stell jedna od rijetkih učiteljica koja uvijek njeguje zajedničko muziciranje i razvija kod djece ljubav prema zajedničkom sviranju. Učiteljica Samanta Stell kontinuirano već dugi niz godina sa svojim učenicima nastupa na raznim natjecanjima komornih sastava i osvaja najviše nagrade čime zaslužuje najviše čestitke i naše divljenje.

Čestitke od srca učenicama Mii, Anči, Petri i Teni te učiteljici Samanti Stell na iznimnom trudu i briljantnom rezultatu!

 Uz najljepše želje ponosna i sretna ravnateljica,

 

 Sanjica Sara Radetić

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email