NEWS
Best of Poreč

Završila je humanitarna akcija Činim pravu stvar – prikupljena pomoć za 62 osobe s područja Poreča

2022-01-09_18h02_44
09.01.2022. 18:21; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Završila je humanitarna akcija Činim pravu stvar – prikupljena pomoć za 62 osobe s područja Poreča

Akcija pod nazivom ČINIM PRAVU STVAR, ekipe volontera buduće humanitarne udruge GRAĐANI ZA GRAĐANE, održane 14.11.2021. zaključena je dana 08.01.2022.

Prikupljanje financijskih sredstava trajalo je do 14.12.2021., prikupljanje prehrambenih sredstava i higijenskih potrepština trajalo je nešto duže budući su se ljudi i kasnije javljali kako bi i nakon same akcije donijeli svoje donacije.

Što se hrane i higijenskih potrepština tiče, vašim smo donacijama opskrbili ukupno 62 osobe na području Poreča.

U financijskom djelu, vašim novčanim sredstvima potrebitim obiteljima osigurali smo slijedeće;
1. Sušilicu – za obitelj s 11 članova.
2. Štednjak na drva – bakici, u suradnji s Društvom Invalida.
3. Ploču za kuhanje i ugradbenu pećnicu – obitelji s 12 članova.

Želimo napomenuti da smo u međuvremenu napravili mini akciju prikupljanja 25 poklona za dječicu, pa se ovim  putem zahvaljujemo svima koji su se uključili i na taj način uljepšali djeci blagdansko vrijeme.

Srdačno se želimo zahvaliti našim susjedima, ekipi iz M.K. Highlanders Nova Vas koji su se naknadno uključili i uvelike doprinijeli našoj akciji na financijski način, a ujedno su prikupili i veliku količinu hrane za naše potrebite, a pritom smo dogovorili i  buduću suradnju i zajedničko uključivanje u nadolazeće akcije.

Ovim se putem zahvaljujemo i trgovini bijele tehnike LABELLE, koji su nam na razne načine pomogli pri kupovini spomenutih artikala.

Zahvaljujemo i vlasnicima Techno car servisa na njihovoj donaciji.

Zahvalnost dugujemo SRK Running Fox,  Rukometnom klubu Poreč, te Nogometnom klubu Jadran koji su angažirali svoje članove i pružili pomoć u raznošenju donacija obiteljima.

Tajnici Društva Invalida, našoj Sandri Brečevac, zahvaljujemo na suradnji te ukazivanju na pomoć potrebitim ljudima za koje nismo znali, te  Tiskari Sigra koji su uvijek na usluzi kada je u pitanju humanitarni rad.

U vremenu u kojem živimo, vidljivo je kako se na društvenim mrežama puno lakše dobivaju znakovi podrške, lajkovi i komentari za znatno manje važne stvari/vrijednosti koje su prisutne, stoga se duboko  zahvaljujemo svima onima koji su i ovoga puta  prepoznali vrijednost ove akcije i važnost situacije oko potrebitih,  imali povjerenje u nas, a samim time uključili se u našu akciju i na konkretan način učinili da makar malo pomognemo onima koji su u potrebi.

Osobno se zahvaljujem svima našim volonterima, a to su; Hyrije Maksuti, Romana Kovačević, Marica Šuran, Tihana Bašić, Marina Samardžić, Ines Samardžić, Anja Samardžić, Marijana Vidović, Katica Tomaić, Janja Vidović, Luiza Oroshi, Ingrid Šahta, Tedi Grubica.

Na kraju se želimo zahvaliti medijima, a to su; Parentium.com, Istra-terra Magica, Radio centar Poreč, Poreština.com, Radio Istra.

Organizatorice akcije, Nataša Cvijanović i Ivana Brekalo – Barun.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani