NEWS
Best of Poreč

Večernji list: Župnik u Baderni nije dopustio lijepljenje IDS-ova plakata

17.05.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Večernji list: Župnik u Baderni nije dopustio lijepljenje IDS-ova plakata
121vl_logo.gif

BADERNA-POREČ – U predvečerje izborne šutnje, ispred crkve u Baderni dogodio se incident o kojem se priča proširila poput "pokvarenog telefona". Dvojica članova IDS-a zaustavili su se uz ladonju ispred crkve te namjeravali nalijepiti plakat. Namjeru je uočio župnik Ivan Kramar i zatražio da plakat nalijepe negdje drugdje, no IDS-ovci su ustrajali da plakat bude baš na ladonji. Pri svome je ostao i vlč. Kramar.

Kako se u takvim trenucima već događa, svi su vidjeli sve a nitko ne zna što se dogodilo, pa smo tako dobili informaciju da je župnik, braneći red ispred crkve, nokautirao jednog od dvojice "plakatera" IDS-a. Od vlč. Kramara čuli smo kako nema ni govora o fizičkom napadu na mladiće.

– Jedan je "jušto tu" htio zalijepiti plakat pa sam mu skinuo crne naočale s glave da mu vidim oči dok razgovaramo, dok se drugi odmah ispričao što su htjeli ladonju iskoristiti za plakatiranje – rekao je za Večernji list vlč Kramar.

– Ne treba na to obraćati pozornost. Ja sam već oprostio – dodao je. U Biskupiji u Poreču informacija o navodnom incidentu zatekla je vlč. Kancijnića, tajnika biskupa Ivana Milovana. – Nemamo informaciju o događaju – rekao je.

– Ako je ladonja na prostoru koji pripada crkvi, onda se plakat nije trebao lijepiti. Župnik je branio lijepljenje ako se ladonja nalazi na prostoru koje je u vlasništvu crkve. O događaju u Baderni IDS-ovci nisu htjeli pričati. Dok se crkva i biskup ne oglase, ne želim ništa reći – poručio je jedan od "plakatera", ostavši "zakopčan do grla". Za komentar, s obzirom da se pročulo da se sprema biskupu, zatražili smo Ivana Jakovčića. – Ne, o tome s biskupom neću razgovarati – rekao je Jakovčić. Imamo druge teme. Nesporazuma je vjerojatno bilo no nisam čuo da je došlo i do fizičkog obračuna.

Edo Kos, predsjednik Zajednica podružnica IDS-a Poreštine, rekao je da se IDS ne želi miješati u unutarnje crkvene odnose.

——————-

porestina.info dodaje: Nije li bila važeća Odluka Grada po kojoj se plakati i ostali predizborni materijali NISU MOGLI POSTAVLJATI NA STABLA ? Dakle, uopće nije bitno da li je ladonja u vlasništvu Crkve ili nije, postojala je regula za sve, i za IDS, i za nezavisne i sve ostale.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani