NEWS

Valamar otvorio novi natječaj za donacije za 2024. godinu

Valamar i DND Poreč
02.10.2023. 15:25; ; Početna / Novosti / Valamar otvorio novi natječaj za donacije za 2024. godinu

Ove godine proveden je veliki broj društveno odgovornih projekata i inicijativa koji su donijeli igru, sport, umjetnost, znanost i humanost u Valamarove destinacije

Valamar već godinama ulaže minimalno 2,5% prihoda u brojne inicijative i projekte društveno odgovornog poslovanja, pri čemu kroz programe donacija i djelovanja u zajednici kontinuirano podržava rad niza udruga, udruženja, zaklada, kao i obrazovnih institucija, s ciljem podizanja kvalitete života i razvoja destinacija u kojima posluje. Ulaganja u društveni učinak, odnosno briga o lokalnoj zajednici ključna su za održivi rast i razvoj turizma.

Valamar je ovih dana otvorio novi natječaj za donacije za 2024. godinu za sve pravne osobe (udruge, ustanove, institucije i slično) koje žele prijaviti projekte za nadolazeću godinu. Natječaj se nalazi na službenoj web stranici Valamara https://valamar-riviera.com/hr/o-nama/natjecaji-i-prijave/ i otvoren je do 31. listopada 2023. Svi sudionici natječaja bit će obaviješteni o rezultatima najkasnije tijekom siječnja 2024.

Kao i prijašnjih ljeta, Valamar je i ovo ljeto podržao rad društva „Naša djeca“ Poreč kako bi djeca na području grada Poreča i okolice provodila svoje slobodno vrijeme u igri i učenju novih vještina u sklopu Dječjeg ljetnog kampa. Osim podrške Ljetnom kampu, Valamar je ove godine proširio suradnju s Gradom Porečom kako bi dugoročno povećali kapacitete porečkog Dječjeg vrtića Radost u hotelu Valamar Pinia i tako osigurali dodatna mjesta u vrtiću za porečke obitelji.

Drugu godinu za redom, Valamar je malim košarkašima iz Petrinje pomogao realizirati košarkaški kamp uz organizaciju smještaja i prehrane. U kampu su sudjelovala djeca iz KK Petrinja u pratnji trenera i liječnika koji su zajedno s KK Poreč dio ljeta proveli trenirajući svoj omiljeni sport na moru.

Prije nekoliko mjeseci Valamar je pokrenuo i prvi nagradni natječaj za škole „Valamar brine za marende fine“ kao odgovor na izazove s kojima se suočavaju djeca i roditelji školaraca pri organizaciji zdravih obroka za učenike. Dvije pobjedničke škole iz Labina cijelu će školsku godinu primati zdrave obroke od domaćih i lokalnih namirnica. Ovaj društveno odgovorni projekt osmišljen je s ciljem da se promovira važnost zdrave prehrane kod djece i podupire lokalna zajednice. Valamar je također osigurao obroke za sudionike radionica Znanstveno edukacijskog centra Višnjan i tako podržao njihov rad i organizaciju ljetnih škola school of science koje imaju za cilj poticati znanstvenu pismenost, te pružaju uvid u znanstvene istraživačke metode kroz projektni rad na poljima prirodnih znanosti i tehnologija, kao i društveno-humanističkih znanosti.

Valamarov najdugovječniji humanitarni program, „Tisuću dana na Jadranskom moru“, ove je godine ugostio štićenike domova za nezbrinutu djecu čiji je osnivač Republika Hrvatska, učenike 3. i 4. razreda iz domova diljem Hrvatske. Valamar tako već desetu godinu za redom kroz razne suradnje organizira ljetovanje za djecu bez roditeljske skrbi, djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te djecu s posebnim potrebama i zdravstvenim poteškoćama.

Odvojeni natječaj za projekte „Valamar voli marende fine“ i „1000 dana na Jadranskom moru“ bit će otvoreni u proljeće 2024. godine.

Valamar je također osigurao ljetovanje potrebitim obiteljima u hotelima na Hvaru i u Makarskoj u sklopu nove suradnje sa zakladom „Hrvatska za djecu“, te je kroz donaciju igrališta u Makarskoj omogućio bezbrižnu i sigurnu igru lokalnim mališanima.

Osim humanitarnih inicijativa, Valamar podupire i razna sportska događanja, kao i kulturne manifestacije u destinacijama u kojima posluje. Održivi razvoj i društveno odgovorna ulaganja u zaposlenike, proizvode, destinacije i lokalnu zajednicu okosnica su stvaranja novih vrijednosti u turizmu, što ima poseban smisao u godini u kojoj Valamar slavi 70. godina postojanja.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email