VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Uz izgradnju novih vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, uređuje se i vrtić Radost I

vizualizacije DV RADOST I (5)
06.03.2024. 22:24; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Uz izgradnju novih vrtića u Varvarima i Novoj Vasi, uređuje se i vrtić Radost I

Današnja posjeta porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića sa suradnicima Dječjem vrtiću Radost, gdje ih je dočekala ravnateljica Tereza Banić, pružila je priliku za detaljan pregled trenutnih investicija u području predškolskog odgoja u Poreču.

Grad Poreč kontinuirano radi na proširenju i unaprjeđenju kapaciteta dječjih vrtića – trenutno je u tijeku izgradnja novih objekata u Varvarima i Novoj Vasi. Ovim će se investicijama osigurati oko 300 novih mjesta u vrtićima i jaslicama, što bi trebalo odgovoriti na sve postojeće potrebe. Dodajmo kako su u proteklih par godina već izgrađeni novi vrtići u Dračevcu, Velom Maju i Žbandaju. Unatoč usmjerenju prema novogradnjama, ulažu se napori i u održavanje i poboljšanje postojećih objekata.

Tako je prošlog ljeta završena energetska obnova prekrasnog zdanja i zgrade kulturnog dobra Gornjeg vrtića(Radost II), dok su trenutno u tijeku radovi na poboljšanju uvjeta u vrtiću Radost I. Ovdje su već izvedene neke investicije, uključujući instalaciju novih klima uređaja, obnovu parketnih podova u vrtićkim skupinama, sanacija podova u jaslicama, proširenje prostora za psihologa i pedagoga, te radovi na proširenju vešeraja.

Poseban naglasak stavljen je na sanaciju krovova radi otklanjanja problema propuštanja, gdje je dogovoreno da će se identificirati mjesta propuštanja i poduzeti odgovarajuće mjere sanacije. Dodatno, planira se značajna investicija u obnovu velikog dječjeg igrališta u dvorištu vrtića, koje će uključivati opremanje novim sadržajima poput novih igrala, sjenica, igrališta, te potpuna sanacija ograde oko vrtića, što će pridonijeti sigurnosti i kvaliteti prostora.

Gradonačelnik je naglasio da Poreč već godinama izdvaja velika sredstva u predškolski odgoj, kako bi odgovorio na potrebe porečkih obitelji, te da će se tako nastaviti i u budućnosti. Ovom prilikom ravnateljica i gradonačelnik izrazili su zahvalnost svim djelatnicima vrtića, odgojiteljicama, kuharicama, spremačicama, stručnim službama i kućnim majstorima, čiji predani rad omogućuje kontinuirano pružanje visokokvalitetne skrbi i obrazovanja za našu djecu. Njihova predanost i trud ključni su za stvaranje kvalitetnog okruženja u kojem naša djeca rastu, uče i razvijaju se.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email