NEWS

Usluga Poreč: pojašnjenje o smradu u uvali Peškera

08.07.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Usluga Poreč: pojašnjenje o smradu u uvali Peškera
645PICT0167208.jpg

Po mnogima građanima izvor smrada iz uvale Peškera posljedica je nagomilanih morskih algi koja se skupljaju u jednoj manjoj uvalici Peškera uz pješačku komunikaciju.

Istina je da se na tom mjestu stalno tijekom čitave godine skuplja ta takozvana morska trava, te ovisno o strujanju morskih struja kao i vremenskim prilikama (mirno ili valovito more) stvara uz samu obalu pa i u širini čak do 10-ak m morskog pojasa neugodan smrad i za oko ružan i uočljiv sloj trave koji izgleda kao morska prljavština.

Usluga Poreč u svojoj redovitoj djelatnosti održavanja javnih površina ima ugovorenu obvezu sa Gradom Porečom da između ostalog čisti i samo priobalje od takvih neželjenih pojava. Tako skoro svakodnevno čisti i spornu lokaciju od morskih trava, koje se međutim jako brzo opet podignu sa morskog dna pa često izgleda kao da čišćenje nije ni obavljeno.

Usluga Poreč strogo vodi računa da takve naslage trave ne stoje više dana jer bi onda vjerojatno i izazvale veći smrad. Ovako možemo odgovorno tvrditi da se čišćenje uvale Peškera od morskih trava obavlja redovito te da povremeni smrad koji se širi Peškerom nije izazvan od morske trave već uzroke treba tražiti negdje drugdje.

Za eventualna onečišćenja bilo priobalja i morskih površina, kao i drugih javnih površina u gradu spremni smo uvijek prihvatiti dobronamjerne i korisne primjedbe građanstva jer na taj način svi sudjelujemo u što boljem izgledu našeg grada. Opaske i sugestije od strane svih građana omogućiti će nam da mi možemo uvijek pravovremeno intervenirati te na taj način čistoću i urednost grada održavati na zavidnom nivou.

Ostaje na kraju uvijek otvoreno pitanje: Tko može protiv prirode?????????

RJ «Čistoća»

Dino Mates

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email