NEWS

Upoznajte ponudu studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na danima otvorenih vrata

FET-00001.330a050c8a08e305dd05c76ad3d59e03_(1)_
03.02.2023. 09:46; ; Početna / Obavijesti / Upoznajte ponudu studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli na danima otvorenih vrata

Kako upisi u akademsku godinu 2023./2024. kucaju na vrata, Sveučilište u Puli nastoji budućim studentima ispričati svoju priču najbolje što može, a to najviše može učiniti upravo putem iskustva koje kao Sveučilište može ponuditi.  Sveučilište J. Dobrile u Puli održava Dane otvorenih vrata Sveučilišta 8. i 9. veljače 2023. godine. U sklopu Dana otvorenih vrata prvi će se dan održati okrugli stol namijenjen široj javnosti. Drugi dan održat će se izlaganja sastavnica i ureda Sveučilišta koja će potencijalne studente upoznati sa studijskim programima i projektima. Događaj je otvorenog tipa te nije potrebno najaviti svoj dolazak.

Cilj Dana otvorenih vrata je potencijalne studente upoznati s ponudom studija na Sveučilištu u Puli i cjelokupnim iskustvom studiranja u Puli. Predstavit će se i projekti koji su se realizirali pod Sveučilištem, suradnja sa Studentskim Zborom, rad Studentskog centra koji je u proteklih nekoliko godina procvao, prilikama za zaposlenje i pripremama studenata za tržište rada te će se buduće studente upoznati s prilikama koje nudi Erasmus + program. Okrugli stol tu je da i širu javnost uključi u dijalog na trenutno jednu od najzastupljenijih tema koje se tiču visokoga školstva na razini Europe.

Okrugli stol
Vrijeme: 8. veljače 2023. godine 12h-14h
Mjesto: Dvorana Pula, FET

TEMA OKRUGLOG STOLA: Uloga Sveučilišta u kreiranju budućnosti Europe. 

Europa i svijet suočeni su s velikim promjenama, krenuvši od ekologije pa sve do socijalnih i ekonomskih izazova, digitalizacije i velikih političkih previranja. Inovacije, istraživanja, kultura i znanje ključni su u rješavanju nadolazećih promjena, a Sveučilišta su tijela koji te alate aktivno koriste, stvarajući tako pozitivno okruženje bazirano na akademskim vrijednostima. Kako bi Sveučilišta bila u stanju to učiniti, na Europi je da ih podrži putem osiguravanja slobode, autonomije i financiranja.

TEME:
– Utjecaj digitalizacije na visoko obrazovanje u Europi.
– Uloga sveučilišta u poticanju inovacija i poduzetništva.
– Izazovi i prilike internacionalizacije u visokom obrazovanju.
– Uloga sveučilišta u promicanju održivosti i društvene odgovornosti.
– Uloga sveučilišta u pripremi studenata za budućnost rada.
– Izazovi i mogućnosti suradnje između sveučilišta i industrije.
– Uloga sveučilišta u promicanju interkulturalnog dijaloga i raznolikosti.
– Uloga sveučilišta u doprinosu lokalnom razvoju i rastu.
– Uloga sveučilišta u doprinosu regionalnom razvoju i rastu.
– Visoko obrazovanje – izazovi i prilke Chat GPT-a

Sugovornici
Filip Zoričić (Gradonačelnik Pule)
Valter Boljunčić (Prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija na Sveučilištu u Puli)
Darko Etinger (Dekan Fakulteta informatike u Puli)
Tin Celner (student na Sveučilištu u Puli) ž
Monika Ivanović (voditeljica tima za upravljanje imidžem poslodavca, Infobip)
Boris Miletić (župan Istarske županije)
Željko Kukurin (predsjednik Uprave Valamar Riviera)

Moderator: Dean Sinković

Izlaganja sastavnica i ureda
Vrijeme: 9. veljače između 8.40h i 15.15h
Mjesto: Dvorana Pula, FET
Sve sastavnice Sveučilišta, uključujući i Studentski centar, Studentski zbor, Sveučilišnu knjižnicu, Centar za razvoj karijera, Ured za projekte i razvoj, Ured za partnerstvo i projekte održat će kratko izlaganje na teme koje su u skladu s temom okruglog stola. Naglasak će pretežito biti na realizaciji projekata na razini Sveučilišta i ulozi pojedine sastavnice i ureda u poticanju i održavanju rasta i razvoja Sveučilišta. 

(H.R. / Regional)

Print Friendly, PDF & Email