NEWS
valfresco

U Poreču je otvoren zabavni riblji street food Tunaholic koji prodaje tune, srdele i morske pse

tunaholic-lokal
06.07.2020. 17:51; Učitavanja: 2.502; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / U Poreču je otvoren zabavni riblji street food Tunaholic koji prodaje tune, srdele i morske pse

Tunaholic je mali kutni lokal na uglu Decumanusa i ulice Svetog Eleuterija blizu Eufrazijeve bazilike, u samom centru povijesnog Poreča. Vani na prozoru ima pult sa četiri do šest stolica, unutra još toliko ako se gosti naguraju, što se sada, naravno, ne čini, piše gastro – portal plavakemenica.hr

Ostatak zauzimaju grill ploča, friteze, hladnjaci i radne površine, na kojima se priprema zabavan, ukusan i izdašan riblji street food. Vlasnika, koji reže peče i poslužuje ribu, možete gledati i na fotografijama na kojima pozira s tunama kapitalkama koje lovi.

Jelovnik je podijeljen na riblje burgere, razne verzije fish and chipsa, i basic fish, dakle frigane male ribe. Tu su i dvije salate i desert pusterla, srodnica cheesecakea. Mi smo sjeli unutra, pa smo kao i manje talijansko društvo koje je sjedilo na ulici, naručili Tunaholic i Rivettu.

Tunaholic je burger koji se sastoji od cijelog steaka tune, velikog i sasvim korektnog peciva obojanog sipinim crnilom, puno povrća i dresdingom baziranim na majonezi koji srećom nije pretežak. Tuna je pečena blago i ružičasto, tako da je ostala sočna. Ovo vrlo fino i veliko jelo košta 52 kune, što se čini gotovo besplatnim.

Rivetta je zapravo fritto misto, koji se sastoji od hrskakvih i neodoljivih girica, friganih liganja i pohanih srdela , s dosta pomfrita i dva umaka. Katkad imamo dojam da nema puno ukusnijih stvari od svježe, dobro pržene sitne ribe.

S jelovnika koji je ispisan iznad grilla pažnju nam je privukao i fish and chips od morskog psa, kao i burger iu sendviči od srdela. Tunaholic nažalost ima vrlo loš izbor pića: par industrijskih piva i jednu ne baš dojmljivu malvaziju.Rekli su nam da će uskoro dobiti Buru, dobro lokalno craft pivo. No, neovisno od problema s pićima, ovaj precizno brandirani, hipsterski uređeni mali lokal primjer je street food lokala kakvog bi na Jadranu trebalo biti u svakoj prometnijoj ulici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S