NEWS
valfresco

Kreće i Jazz u Lapidariju ! Tjedna najava događanja u organizaciji POU Poreč

poup-logo-v
06.07.2020. 13:43; Učitavanja: 100; Početna / Lifestyle / Zabava / Kreće i Jazz u Lapidariju ! Tjedna najava događanja u organizaciji POU Poreč
  1. Jazz u lapidariju

Jazz u lapidariju još od 1996. svake godine nudi bogatu paletu izričaja iz cijeloga svijeta, od komornog džeza sve do izvedbi porečkih džez-glazbenika i džeza u spoju s drugim glazbenim žanrovima poput hiphopa ili elektroničke glazbe. Ove godine Jazz u lapidariju obilježava četvrt stoljeća održavanja i donosi sveukupno osam koncerata.

srijeda, 8. 7. u 21.00 

Goran Bojčevski, klarinet
Jan Sever, glasovir

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

  1. Jazz u lapidariju otvaraju Goran Bojčevski, jedan od najsvestranijih klarinetista na svijetu, i Jan Sever, dobitnik Prešernove nagrade – najvećeg slovenskog umjetničkog priznanja. Ovaj će makedonsko-slovenski duo izvoditi klasičnu glazbu i makedonske narodne skladbe u džez-aranžmanima te autorsku glazbu, sve s potpisom Gorana Bojčevskog.

Ulaz besplatan.

Kino

četvrtak, 9. 7. u 20.00

Bilo jednom… U Hollywoodu – kategorija 18
izvorno ime: Once Upon a Time … in Hollywood
redatelj: Quentin Tarantino
žanr: komedija, drama
uloge: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino
trajanje: 161 minuta

sadržaj: Daleke 1969. godine glumac i njegov dvojnik kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji. Glavni likovi u filmu Rick Dalton, bivša zvijezda western TV-serije, i njegov dugogodišnji dvojnik Cliff Booth u vrijeme posljednjih trzaja zlatnog Hollywooda bore se za svoj uspjeh u svjetskoj prijestolnici filmske industrije koju više ne prepoznaju.

 

petak, 10. 7. i subota, 11. 7. u 19.00

Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! – sinkronizirano
izvorno ime: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
redatelj: Genndy Tartakovsky
žanr: animacija
uloge: Dražen Čuček, Iva Šulentić, Jan Kerekeš, Jan Pentek, Pero Juričić, Goran Grgić, Mila Elegović
trajanje: 97 minuta

sadržaj: U trećem nastavku animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta koja kreće na obiteljski odmor kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju zabavnom putovanju. No odmor se pretvara u noćnu moru kada Mavis shvati da je Drakula pao na šarm tajnovite kapetanice Ericke koja skriva opasnu tajnu o uništenju svih čudovišta.

Rezervacija i kupnja ulaznica moguća je i na internetskom rezervacijskom sustavu: rezervacije-poup.hr.

 

Likovna djelatnost

četvrtak, 9. 7. u 21.00

Bogdanka Poznanović (1930. – 2013.)
izložba radova iz Kolekcije Marinko Sudac, Institut za istraživanje avangarde
galerija Zuccato, Decumanus 34
trajanje izložbe: do 29. 8. 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 18.00 – 22.00. Nedjeljom i blagdanima zatvoreno.

Bogdanka Poznanović (Begeč, 1930. – Novi Sad, 2013.) umjetnica je koja je kroz svoju umjetničku praksu i društvenu aktivnost pokazala veliku inovativnost. Bavila se afirmacijom intermedijalne umjetnosti i uvodila nove medije u svoj rad, surađujući istovremeno s nekim od najvažnijih umjetnika, kustosa i kritičara svjetske umjetničke scene. Izložba radova Bogdanke Poznanović iz Kolekcije Marinko Sudac pokazat će radove jedne od prvih umjetnica koja se u ovoj regiji bavila akcijama u javnom prostoru, mail-artom, knjigama umjetnika, instalacijama i videoumjetnošću.

Ulaz slobodan.

 

U Maloj galeriji otvorena je izložba plakata i kataloga Ususret 60. Annalu: Povratak u prošlost.

Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 18. 7. 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00, nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Po kontinuitetu održavanja porečki Annale spada u jedinstvenu likovnu manifestaciju s institucionalnim statusom – jedina te vrste u Hrvatskoj može se pohvaliti s 60 godina održavanja. U tom su vremenskom razdoblju na Annalu izlagali najreprezentativniji predstavnici nekadašnje jugoslavenske, a potom i hrvatske likovne scene, uz velik broj gostovanja inozemnih umjetnika. U sam organizacijski i umjetnički odbor Annala bila su uključena mnoga eminentna imena, od predstavnika umjetnika, likovnih kritičara, muzealaca, kustosa, sve do ljudi na raznim rukovodećim položajima u gradu Poreču. Selektori i likovni kritičari koji su radili na organizaciji izložbe Annala od njegovog početka pa do danas bili su uglavnom vrhunski stručnjaci, a suradnja s raznim institucijama poput MSU-a Zagreba, MMSU-a Rijeke i MSU-a Istre očuvala se do danas.

Povodom obilježavanja velike obljetnice jedne od najdugovječnijih i najprestižnijih gradskih kulturnih manifestacija, namjera je uvodnom izložbom odati priznanje stvaraocima koji su kroz minula desetljeća kreirali ovu izložbu – na prvom mjestu umjetnicima-izlagačima, kustosima kao nositeljima koncepta i tematskih platforma, dizajnerima grafičkih rješenja plakata i kataloga.

Naglasak izložbe je na grafičkim rješenjima plakata i kataloga, dok je pregled koncentriran na posljednjih desetak godina. Tada grafičko oblikovanje dobiva veću važnost u prezentaciji Annala, povezujući se oblikovno s tematskom platformom izložbe, i prevladavaju najoriginalnija grafička rješenja različitih autora.

 

  1. Koncerti u Eufrazijani

Gotovo šest desetljeća Eufrazijeva bazilika otvara svoja vrata renomiranim domaćim i svjetskim glazbenicima klasične glazbe. Kao jedan od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, Koncerti u Eufrazijani ugledan su i prepoznatljiv glazbeni događaj. Dragocjen ambijent UNESCO-om zaštićene Eufrazijeve bazilike i ovoga ljeta obuzima svevremenska glazba uz najljepše koncerte. 

petak, 10. 7. 2020. u 21.00 

Goran Bojčevski, klarinet
Jan Sever, glasovir

Uz Jana Severa, jednog od najvećih slovenskih pijanista svoje generacije, najsvestraniji klaretinist svjetskog glasa Goran Bojčevski izvodi svoje obrade i autorske skladbe, u kojima se balkanska duša spaja s europskom tradicijom.

Ulaznice (50 kn) prodaju se od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku.

 

Obrazovna djelatnost

Besplatna online nastava

U sklopu projekta EU-a Start in Kamp započinjemo izvođenjem nastave na daljinu (online). Kroz programe osposobljavanja uključivanje u besplatnu online nastavu namijenjeno je prvenstveno nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine.

Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je prikladna za osobe kojima je u radu potrebna komunikacija sa stranim gostima, posebno u smještajnim objektima kao što su kampovi ili kuće za odmor. Odlična je prilika da kroz predavanja i praktične vježbe nauče kako se snaći u različitim situacijama (narudžbe, reklamacije, naplate i sl.).

Uključivanje u online tečajeve vrlo je jednostavno – potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati potrebne dokumente e-poštom.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj raznovrsnih metoda poučavanja – online predavanja, samostalan rad, individualne vježbe i savjetovanja s predavačem, a sve dostupno polazniku na mjestu i u vremenu koje sam odredi, odnosno kad i gdje njemu najviše odgovara. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte, predavanja se snimaju pa se mogu i više puta pregledati te tako bolje i lakše usvojiti gradivo.   

Polaznici mogu izabrati jedan od tri strana jezika: talijanski, engleski ili njemački, kao i početno znanje stranog jezika. Neke od tema koje se obrađuju su: pravilan izgovor, upoznavanje, brojevi, vremenski izrazi, uobičajena pitanja i odgovori te specifične fraze i termini vezani uz komunikaciju s gostima.

Kroz tečajeve poslovne komunikacije polaznici imaju priliku usvojiti ponašanja usmjerena na zadovoljstvo gostiju. Simulacije i predavanja omogućuju učenje osnova pravilne i uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, ispravne tehnike svladavanja i rješavanja pritužbi gosta te pravila uljudnog ponašanja u kontaktu s gostom (poslovni bonton).

Treći modul u koji se polaznici mogu uključiti odnosi se na upoznavanje s osnovnim pojmovima u turizmu. Teme koje se obrađuju utječu na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova o turizmu, a odnose se na upoznavanje glavnih čimbenika te elemente i važnost promocije. 

Upisi su u tijeku. Možete nam se obratiti osobno, putem e-pošte [email protected] i [email protected]  ili telefonom na broj 091 4322648.

Vidimo se u virtualnim učionicama! Dobrodošli!

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S