NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

U porečkom kinu od četvrtka “REVIJA OSKAROVACA”

oscars-2018
27.02.2023. 13:46; ; Početna / Obavijesti / U porečkom kinu od četvrtka “REVIJA OSKAROVACA”

Revija oskarovaca

Revija oskarovaca porečku kinodvoranu vodi ukorak s Hollywoodom i prava je poslastica za vjerne pratitelje recentnih i nagrađivanih filmskih produkcija. Uz službenu dodjelu nagrade Oscar u Sjedinjenim Američkim Državama Revija oskarovaca u Poreč donosi izbor nekoliko nominiranih i nagrađenih filmova.

 

četvrtak, 2. 3. u 18.00

Fabelmanovi
izvorno ime: The Fabelmans
redatelj: Steven Spielberg
uloge: Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen, Gabriel LaBelle, Keeley Karsten, Julia Butters
žanr: igrani, drama
trajanje: 151 minuta

Najnoviji film Stevena Spielberga, ujedno suscenarista uz Tonyja Kushnera, poluautobiografska je drama o njegovoj obitelji, odrastanju i velikoj ljubavi prema filmu. Većina likova temeljena je na stvarnim osobama iz Spielbergova života, uz promijenjena imena. Središnji je lik mladi Sammy Fableman koji se uz pomoć filma pokušava suočiti s istinom o svojoj obitelji.

 

četvrtak, 2. 3. u 20.45

Trokut tuge
izvorno ime: Triangle of Sadness
redatelj: Ruben Östlund
uloge: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben
žanr: komedija

trajanje: 142 minute

Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara koji citira Marxa. Isprva sve izgleda savršeno poput Instagrama. No sprema se oluja i luksuznu večeru s kapetanom kvari masovni napad morske bolesti. Dio putnika i posade završava nasukan na pustom otoku. Otkrivši da samo jedno od njih zna kako uloviti ribu, hijerarhija među unesrećenicima najednom se izvrće. Trokut tuge razuzdana je satira o klasnim ulogama i neukusu ekstremnog bogatstva koja je svom redatelju Rubenu Östlundu donijela već drugu Zlatnu palmu u Cannesu.

 

petak, 3. 3. u 18.00

Kit
izvorno ime: The Whale
redatelj: Darren Aronofsky
uloge: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins, Samantha Morton
žanr: psihološka drama
trajanje: 117 minuta

Ova je psihološka drama nastala pod palicom redatelja Darrena Aronofskyja. Scenarist filma je Samuel D. Hunter prema čijoj je istoimenoj predstavi nastao ovaj film. Radnja prati povučenog i usamljenog učitelja engleskog jezika (Brendan Fraser) koji živi s ozbiljnom pretilošću i pokušava se ponovno povezati sa svojom otuđenom kćeri tinejdžericom, u čiju je ulogu uskočila fantastična mlada glumica Sadie Sink, poznata po ulozi Max u seriji Stranger Things.

 

petak, 3. 3. u 20.15

Avatar: Put vode
izvorno ime: Avatar: The Way of Water
režija: James Cameron
uloge: Zoe Saldana, Kate Winslet, Sam Worthington
žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
trajanje: 192 minute

Radnja filma Avatar: Put vode odvija se više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo avatara i postati novi vođa naroda Na’vi, Jake Sully živi sa svojom obitelji na Pandori. On i Nevtiri osnovali su obitelj i dobili djecu. Kolonizirajuće snage vratile su se na Pandoru kako bi završili prvotnu potragu za rijetkim mineralom, prisiljavajući Jakea i Nevtiri da pobjegnu iz svog doma, istražujući dotad nepoznate dijelove Pandore, gdje će se upoznati s ljudima Metkayne, klanom domorodaca koji živi okružen morem.

 

subota, 4. 3. u 18.00

Duhovi otoka
izvorno ime: Banshees of Inisherin
režija: Martin McDonagh
uloge: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, Mark Strong
žanr: komedija, drama
trajanje: 114 minuta

Ova crna komedija, u kojoj su zvijezde Colin Farrel i Brendan Gleeson, nasmijat će vas, ali i rastužiti do suza. Smješten na udaljenom otoku u blizini zapadne obale Irske, film prati dugogodišnje prijatelje Pádraica i Colma, koji se nađu u slijepoj ulici kada Colm neočekivano prekine njihovo prijateljstvo. Zaprepašteni Pádraic, uz pomoć svoje sestre Siobhán i problematičnog mladog otočanina Dominica pokušava popraviti odnos i odbija prihvatiti ne kao odgovor. No Pádraicovi napori samo jačaju odlučnost njegovog bivšeg prijatelja, i kada Colm postavi očajnički ultimatum, događaji brzo eskaliraju sa šokantnim posljedicama.

 

subota, 4. 3. u 20.15

Tár
izvorno ime: Tár
režija: Todd Field
uloge: Cate Blanchett, Noémie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer, Julian Glover, Allan Corduner, Mark Strong
žanr: drama
trajanje: 158 minuta

Film je smješten u međunarodni svijet klasične glazbe, usredotočen na Lydiu Tár, koju mnogi smatraju jednom od najvećih živućih skladateljica/dirigenata i prvu ženu šefa dirigenta velikog njemačkog orkestra. Sinergija ega, talenta i osobne odgovornosti sudaraju se u zaista izvanrednoj, na trenutke potresnoj izvedbi glavne glumice. To je priča o nesvakidašnjem karakteru i krahu karijere, ali ono što taj pad čini tako uvjerljivim je to što se događa vrlo postupno i izvire iz korijena. Priča se odvija u pažljivo orkestriranim pokretima, tako da nas svaki pokret uvlači sve dublje i dublje u Lydijin vrlo utjecajan i rigidno hijerarhijski glazbeni svijet. Taj svijet obuhvaća New York, gdje predaje na Juilliardu, i Berlin, gdje je glavna dirigentica Berlinske filharmonije. U Berlinu također stvara svojevrstan dom sa svojom partnericom Sharon, koja je i sama uspješna violinistica, i njihovom malom kćeri.

 

Print Friendly, PDF & Email