NEWS

U nedjelju akcija čišćenja podmorja

Ca sa skovacama
08.10.2022. 16:44; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / U nedjelju akcija čišćenja podmorja

U nedjelju, 9.10.2022. godine održat će se  akcija čišćenja podmorja na području porečke luke.
Trajat će  od 10 do 13 sati, nakon  čega će se u prostorijama kluba održati druženje ronioca, volontera i ostalih sudionika.

 Akcija je nastavak projekta Ča sa škovacama koji Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč provodi u partnerstvu s Gradom Porečom-Parenzo u sklopu kojeg su nedavno na Gradskom kupalištu provedene edukativno zabavne radionice za polaznike DV Radost.

DPDSR Poreč redovito provodi akcije čišćenja podmorja, a ovim se projektom nastojalo uključiti i najmlađe Porečane kako bi odmalena naučili da škovacama mjesto nije u moru.  Cilj projekta je zaštita podmorja i ublažavanje negativnih posljedica na morska staništa uzrokovana onečišćenjem, podizanje razine svijesti građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru i edukcija najmlađih Porečana o morskim vrstama te važnosti i načinima očuvanja njihovih staništa. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od  33.353 kuna što je 40 % ukupne vrijednosti projekta.

Print Friendly, PDF & Email