NEWS

U mjesnom odboru Baderna sa gradonačelnikom o komunalnim radovima, kanalizacijskoj mreži, sanaciji zgrade vrtića….

Susret mještani MO Badrena i Loris Peršurić
10.05.2023. 16:33; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / U mjesnom odboru Baderna sa gradonačelnikom o komunalnim radovima, kanalizacijskoj mreži, sanaciji zgrade vrtića….

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić obišao je jučer mjesni odbor Baderna zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom i predsjednikom odbora Draganom Legovićem, te članovima vijeća i mještanima, a razgovarali su o planovima i investicijama u naseljima ovog mjesnog odbora u narednom periodu.

U MO Baderna u proteklom su razdoblju izvedeni radovi na modernizaciji javne rasvjete po naseljima, izvršena nasipavanja puteva, te radovi na zamjeni dotrajale i dobavljanju nove komunalne opreme. Također, sufinanciranjem iz EU fondova izvršena je sanacija divljih odlagališta na poljoprivrednim parcelama.
Tako je i na ovom sastanku bilo govora o manjim komunalnim radovima, izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Bonaci, društvenim prostorijama za druženje građana, sanaciji zgrade u kojoj je smješten područni vrtić, te o projektu obnove rodne kuće Joakima Rakovca u Rakovcima.
Osim toga, Grad Poreč-Parenzo redovito sufinancira i aktivnosti i sudjelovanja na sportskim i drugim susretima djece iz MO Baderna koja pohađaju osnovnu školu u Sv. Lovreču, gdje je prije nešto više od godinu dana sufinancirao zajedno s Općinom, izgradnju tamošnjeg dječjeg igrališta.

Inače, ovaj je sastanak redovan susret gradonačelnika s predstavnicima porečkih mjesnih odbora i mještana koji se provode više puta godišnje, a prilika je to da se u druženju i direktnom kontaktu s mještana uvide i rješavaju potrebe na terenu.

Grad Poreč

 

Print Friendly, PDF & Email