NEWS

U Domu obrtnika održane prezentacije na temu „Otvori obrt i ostvari pravo na bespovratna sredstva za samozapošljavanje“ i „Želite ostvariti svoju poduzetničku ideju?”

predavabje Radessich Kordic
04.11.2022. 10:30; ; Početna / Gospodarstvo / U Domu obrtnika održane prezentacije na temu „Otvori obrt i ostvari pravo na bespovratna sredstva za samozapošljavanje“ i „Želite ostvariti svoju poduzetničku ideju?”

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u petak 28. listopada 2022. u Domu obrtnika, održane su prezentacije na temu „Otvori obrt i ostvari pravo na bespovratna sredstva za samozapošljavanje“ i „Želite ostvariti svoju poduzetničku ideju?“. Na mnoga pitanja, odgovore i savjete su dale Gabrijela Božić Radessich sa dugogodišnjim iskustvom rada u području poreza i računovodstva, Marijana Kordić sa višegodišnjim iskustvom u prijavi na natječaje za bespovratna sredstva i Irena Šker s višegodišnjim iskustvom rada u projektima.

U prvoj prezentaciji se govorilo o tome ukoliko imate poduzetničku ideju, za koji poslovni subjekt se odlučiti, zašto otvoriti obrt, koje su prednosti i nedostaci obrta, kako do bespovratnih sredstava i slično. Sudionici su pokazali veliki interes, postavljali pitanja te aktivno sudjelovali kroz samo predavanje. U drugoj prezentaciji su se predstavili novi javni pozivi za bespovratna sredstva u turizmu prihvatljivi za hotele, zabavne parkove, putničke agencije i ostale. Bespovratna sredstva EU fondova za turizam koristit će se za poticanje investicija koje doprinose razvitku održivog turizma u skladu sa zelenom i digitalnom tranzicijom te poticanje oporavka i otpornosti poduzetnika. Predavanje je bilo zanimljivo sudionicima koji su poduzetnici u turizmu, onima koji žele dodane vrijednosti za svoj smještajni objekt ili pak razmišljaju o dodatnim sadržajima putem zabavnih i tematskih parkova. Također je bilo zanimljivo i sudionicima koju su privatni iznajmljivači te žele smještajne kapacitete pretvoriti u obiteljske i/ili specijalizirane male hotele.

Navedene edukacije bile su dio aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email