NEWS

Istarska izložba gljiva u Gradskoj tržnici Pazin u subotu, 5.11.2022.

04.11.2022. 09:25; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Istarska izložba gljiva u Gradskoj tržnici Pazin u subotu, 5.11.2022.
izlozba-pazin-gljive

U organizaciji Istarskog mikološkog-gljivarskog uz pokroviteljstvo Istarske županije i Grada Pazina, pozivamo Vas da posjetite Gradsku tržnicu u Pazinu jer će se upravo na toj lokaciji održati Istarska izložba gljiva u subotu, 5. studenog 2022. godine. Vođenu izložbu možete posjetiti od 8:30 do 17:00 sati, dok je degustacija besplatnog „Gljivarskog kotlića“ na rasporedu u 11:00 sati, nakon čega slijede dva bloka edukativnih predavanja u prostoru Poduzetničkog inkubatora (zgrada do Gradske tržnice).

U prvom bloku u 12:00 sati predavač Miroslav Praskalo prenijeti će svoje znanje i iskustvo na koji način ispravno sakupljati i determinirati gljive, a već u 12:30 sati Anton Brenko održat će predavanje o proizvodnji „sadnica tartufa“. Predviđeno trajanje svakog predavanja je pola sata.

Izložba gljiva je pravo mjesto za sve koje žele saznati više o gljivama, načinu branja i prepoznavanja. Uz jestive gljive moći ćete razgledati i one otrovne s ciljem upoznavanja raznolikosti i njihove funkcije u šumi – od razgrađivanja biomaterijala, pružanja minerala, te njihove uloge u parazitskom ubrzavanju raspada starog drva.

Organizator je Istarski mikološko-gljivarski savez pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Pazina.  Istarski mikološko-gljivarski savez čine gljivarska društva „Sunčanica“ Medulin, „Žurdana“ Kaštelir, „Boletus“ Buje, „Martinčica“ Labin i Udruga tartufara „Istra“ Motovun.

Atraktivna vođena izložba raznovrsnih primjeraka gljiva – njih čak 200-tinjak, degustacija „Gljivarskog kotlića“, te  edukativna predavanja savršeno će se uklopiti u ambijent Gradske tržnice u Pazinu te su odlična pozivnica aktivnim beračima/cama, rekreativcima, ali i cijeloj obitelji da subotnje jutro provedu u Pazinu i saznaju nešto novo.

 

Print Friendly, PDF & Email