NEWS
LUTRIJA T

U 76. godini umro velikan jazza i domaće glazbe Boško Petrović

235285658.jpg
10.01.2011. 00:00; ; Početna / Crna kronika / U 76. godini umro velikan jazza i domaće glazbe Boško Petrović

U 76. godini umro je legendarni jazz glazbenik, vlasnik kluba i promotor Boško Petrović. Njegov sin Kolja našao je beživotno tijelo danas oko 11 sati u Petrovićevu zagrebačkom stanu, a informaciju su nam potvrdili u njegovoj diskografskoj kući Croatiji Records.

Petrović je rođen 18. veljače 1935. u Bjelovaru. S deset godina počeo je svirati violinu, i to, kako je sam rekao, grozno:

– Onda sam to prestao, u interesu glazbe i violine. Time sam pokazao da mi je iskreno stalo do glazbe – izjavio je za Večernjak.

Svoj puni glazbenički format dosegnuo je tek kada je sredinom pedesetih godina prošlog stoljeća pronašao svoj instrument – vibrafon. I s njime obišao svijet.

Iako nikada nije mirovao, ni kao glazbenik, a još manje kao duh, Petrović je u posljednje vrijeme bio osobito aktivan. Lani je Croatia Records u povodu 75. rođendana i više od 50 godina rada objavila boxset s presjekom njegove karijere, a odnedavno se gotovo na svakodnevnoj bazi nalazio s novinarom Davorom Hrvojem koji je pisao biografiju koja se trebala pojaviti krajem ove godine. S objavljivanjem te knjige Petrović nije žurio da ne bi, kao što je ironično komentirao u rujnu prošle za Večernjak, napravio gužvu na aktualnom tržištu "autobiografija":

– Kako vidim, mladi i uspješni ljudi pišu svoje autobiografije već sa 25, 30 godina. Ja mislim poživjeti još 5-6 godina pa bi mi bilo žao da i iz tog razdoblja ne uđe nekoliko štosova u tu knjigu.

Piše: Arsen Oremović, Večernji List

Print Friendly, PDF & Email