NEWS

Treći međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu – AgroTerra Istra 2024. od 5. do 7. travnja

AgroTerra Istra 2024_otvorenje sajma_1_dan_5
05.04.2024. 23:09; ; Početna / Novosti / Treći međunarodni poljoprivredni sajam u Pazinu – AgroTerra Istra 2024. od 5. do 7. travnja

U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane u Pazinu svečano je otvoren treći međunarodni poljoprivredni sajam AgroTerra Istra 2024.. Narednih nekoliko dana Pazin će biti centar poljoprivrede i svega vezanog uz poljoprivredu. Na AgroTerri možete pronaći od sjemena do velikih traktora. Organizatori su vrlo ponosni jer se i ove godine tražilo izlagačko mjesto više. Sajam se širi za 20% površine, a izlagača je nešto više od 140. Međunarodnu notu sajmu daju izlagači iz Italije, Slovenije, Slovačke.  

Na unutarnjem i vanjskom izložbenom prostoru može se vidjeti ono najbolje što Istra, regija, ali i inozemstvo nude za poljoprivrednike, kao i za one kojima je poljoprivreda hobi. Od sadnica i cvijeća do najboljih traktora i mehanizacije te alata za poljoprivrednike. Bogata je i gastronomska ponuda kao i broj izlagača koji nude gastronomske delicije. Tu su izvrsni suhomesnati proizvodi, sirevi te ostali proizvodi od mlijeka, med i pčelinji proizvodi, te brojne druge autohtone delicije.

AgroTerra Istra nastoji ponuditi i puno više od toga, jer je ovaj sajam i obiteljski te će zabavu pronaći i najmlađi. Pogotovo što ove godine mogu pogledati životinje u mini zoo prostoru na otvorenom iza dvorane ili se provozati u kočiji. Dolazak na AgroTerra Istra sajam u Pazinu svakako je prilika za nove poslovne susrete, suradnje i, naravno, prodaju ili kupnju poljoprivrednih proizvoda, alata i strojeva.

Nazočnim uzvanicima, predstavnicima medija, izlagačima i posjetiteljima na svečanom otvorenju su se obratili s nekoliko riječi govornici: direktor sajma Marko Londero iz tvrtke Mars Eventi d.o.o., Suzana jašić gradonačelnica Grada Pazina, Ezio Pinzan pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije te Robert Momić predsjednik Obrtničke komore Istarske županije. Londero se posebno zahvalio svima koji su ideju o sajmu podržali, i to od Grada Pazina, domaćinima u čijim se prostorima održava sajam, Pazin sportu d.o.o. te Istarskoj županiji i Obrtničkoj komori. 

Pozivamo svakako na strpljenje sve posjetitelje radi nove regulacije prometa u Pazinu te da se informiraju i prate najave o prometu i parkinzima. Informacije će moći pronaći i na mrežnim stranicama organizatora te na društvenim mrežama. Bit će osigurano dovoljno parkirnih mjesta koja će možda biti samo par minuta šetnje udaljena od lokacije održavanja sajma. 

Sajam je otvoren u subotu od 10 do 19, a u nedjelju od 10 do 17 sati.  

Ulaz na sajam za sve posjetitelje je besplatan!

 

Više o sajmu na:  https://www.agroterraistra.com/

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email