NEWS
Best of Poreč

Treća edukativna radionica Art&choka festivala za učenike TUŠ A. Štifanića

20160601_115610
03.06.2016. 13:26; ; Početna / Novosti / Treća edukativna radionica Art&choka festivala za učenike TUŠ A. Štifanića

U sklopu projekta Art&choka festival, jučer je u Institutu za poljoprivredu i turizam održana treća edukativna radionica za učenike TUŠ Antona Štifanića i SŠ Mate Balote, sudionike projekta.

Tema prve radionice, predavačice Klare Trošt Lesić, bila je “Uloga gastronomskih manifestacija u turističkoj ponudi Istre”, u kojoj su detaljno obrađene sljedeće cjeline:

  1. Osnove menadžmenta manifestacija, pojam i razvoj turizma manifestacija i festival, učinci manifestacija na razvoj turističke destinacije
  2. Gastronomski turizam, pojam i povezanost s kulturnim turizmom i agroturizmom
  3. Analiza kalendara manifestacija turističke destinacije Istre, ovisno o vrsti, vremenskom period i klasteru održavanja
  4. Gastronomske manifestacije (case study Gnam Gnam fest Novigrad), rezultati istraživanja zadovoljstva gostiju provedenih od Zavoda za turizam, Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč
  5. Promotivne gastronomske akcije, organizirane od strane turističkih zajednica i Obrtničke komore Istarske županije
  6. Portal Tasting Europe, europski portal za gastronomske manifestacije koje uključuju tradicionalne namirnice i prehrambene proizvode.

U drugoj radionici predavačice Marinele Dropulić Ružić, pod nazivom „Sve nijanse gostoljubivosti“, učenici su upoznati s važnošću gostoljubivosti u turizmu, kao jednim od bitnih čimbenika turističkog doživljaja.

U prezentaciji su korišteni razni primjeri dobre i loše prakse u obliku video isječaka, iz kojih su učenici razvili malu diskusiju i podijelili svoja iskustva sa stručne prakse u hotelu, koju obavljaju u ljetnim mjesecima. Dojmovi nakon održanih radionica su vrlo pozitivni, učenici su stekli nova znanja na konkretnim primjerima iz prakse, pogotovo jer su neki case study rađeni na destinacijama iz kojih učenici dolaze i manifestacijama koje su imali prilike posjetiti u svom mjestu stanovanja. Radionice su održane u konferencijskoj sali Instituta, od 11.45 do 14.00 sati, zahvaljujemo na gostoljubivosti i podijeljenom znanju učenicima 3. razreda turističko-hotelijerskih komercijalista i 2. razreda agrotehničara.

Ticiana Peteh, koordinatorica projekta

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani