NEWS
HALF MARATON S

Svečana promocija agrotehničara i ekonomista Srednje škole Mate Balote Poreč

s podjele (1)
13.07.2021. 13:54; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Svečana promocija agrotehničara i ekonomista Srednje škole Mate Balote Poreč

U dvorištu Srednje škole Mate Balote u Poreču danas je održana svečana promocija maturanata agrotehničara i ekonomista, kao i najboljih učenika generacije.  Učenicima su se na promociji pridružile njihove razrednice Mirela Marković, Marija Krivošija i Katarina Justić, te profesori, ravnatelj Krešimir Bronić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Kako je na otvorenju podjele napomenuo ravnatelj, posljednje dvije školske godine sigurno su bile izazov za današnje maturante jer su se školovali u posebnim uvjetima. – Upravo zbog tih iskustva vjerujem da ste pripremljeni za sve izazove i poslove. Onima koji nastavljaju sa školovanjem želim da budu uporni, te da vjeruju u sebe i svoje ciljeve.

Nagrađeni maturanti za odlične uspjehe i sudjelovanje na natjecanjima su agrotehničari Christofer Bravar i Patrik Paljuh, dok su iz ekonomskog programa nagrađene Deborah Milokanović, Josipa Vinkerlić, Matea Banko, Ilenija Milanović, Melanija Milanović i Lucija Vukdenović.

Učenici generacije, sukladno pravilima i bodovanju Nastavničkog vijeća Srednje škole Mate Balote po sektorima obrazovanja, su, za sektor ekonomije, trgovine i poslovne administracije Deborah Milokanović koja je tijekom školovanja postizala odličan uspjeh s uzornim vladanjem, u završnoj godini školovanja predstavljala je školu na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika te osvojila 1. mjesto na listi A, a također je sudjelovala u europskom projektu YEYS kao predstavnica Hrvatske. Vrlo je aktivno sudjelovala i u stvaranju promo-spota škole za ekonomsko usmjerenje. Učenikom generacije za sektor poljoprivrede proglašen je učenik Cristofer Bravar, koji je tijekom četiri godine postizao odličan uspjeh s uzornim vladanjem, a sudjelovao je i u projektu Erasmus + „Maslinovo ulje i janjetina…Što još?“

Učenici koji su konkurirali za naslov Učenika generacije – Matea Banko, koja je ujedno i dobitnica Oskara znanja, Lucija Vukdedović, Ilenija Milanović, Melanija Milanović i Norman Zakinja proglašeni su Ponosom generacije.

– I sam sam bio učenik ove škole, u kojoj sam završio opću gimnaziju, pa sam posebno sretan da vam mogu čestitati na uspjesima i završenom školovanju. Uvijek volim reći je pred vama sada novo razdoblje života – da otiđete na daljnje školovanje, da radite, razvijate se, ali i da nam se vratite u naš grad, kako bi sudjelovali u njegovom razvijanju, uređivanju i kreiranju kvalitetnijeg života., čestitao je gradonačelnik Peršurić.

Nakon podjele diploma maturantima, razredi su se po još jedan put zajednički fotografirali na ulazu u školu sa svojim razrednicima, za uspomenu na jedno od zasigurno najljepših životnih razdoblja.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email