NEWS
LUTRIJA T

Susret povodom Dana hrvatske policije i blagdana Sv. Mihovila

prijem policija Poreč
29.09.2023. 20:43; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Susret povodom Dana hrvatske policije i blagdana Sv. Mihovila

Povodom obilježavanja Dana hrvatske policije, koji se slavi na blagdan Sv. Mihovila 29. rujna, načelnik Policijske postaje Poreč Davor Švenda i pomoćnik načelnika policijske postaje za kriminalističku policiju Marko Barun sastali su se s porečkim gradonačelnikom Lorisom Peršurićem te načelnicima općina Poreštine – načelnikom Funtane Mladenom Grgetom i Kaštelir-Labinci Đulijanom Petrovićem.  

Odlična turistička sezona odrazila se i na pojačane aktivnosti Policijske postaje Poreč, koja brine o tome da Poreč bude siguran grad, prvenstveno zbog ljudi koji u njemu žive, ali i zbog turista koji tijekom sezone borave u našem gradu.

Uz redovne policijske poslove, kontinuirano je veliki interes i za izdavanje radnih dozvola, za koje se primanje stranka ove godine prebacio u susjednu Žutu zgradu u kojoj je Grad Poreč ustupio prostore, što je smanjilo gužve na čekanju pri obavljanju upravnih poslova. Bilo je govora i o najavljenoj obnovi zgradi postaje, za što je Ministarstvo unutarnjih poslova u državnom proračunu već rezerviralo sredstva te se, po zadnjim dostupnim informacijama, radi na pripremi za radove.

Svi su dosadašnju suradnju ocijenili odličnom, a iz policije su se posebno zahvalili Gradu Poreču-Parenzo, općinama Poreštine i turističkim tvrtkama koje djeluju na ovom području jer su zajednički osigurali smještaj za  dodatne policajce tijekom turističke sezone, što je omogućilo veću prisutnost policije na području Poreštine. U sezoni je u Poreču tijekom mjesec dana boravila i njemačka policijska djelatnica u sklopu akcije MUP-a Sigurna turistička destinacija. Podsjetimo, Policijska postaja Poreč u svojem radu pokriva područje cijele bivše Općine Poreč, odnosno, današnjeg Grada Poreča-Parenzo i sedam okolnih općina, a posao se u se u sezoni i više nego udvostručuje s obzirom na veliki broj turista i posjetitelja koji gravitiraju Poreču.

Inače, Grad Poreč-Parenzo i na nedavnoj centralnoj svečanosti PU istarske povodom Dana policije dobio je zahvalnicu za dugogodišnju uspješnu suradnju, doprinos stanju sigurnosti i potporu u radu PU Istarske.

Zaključno, gradonačelnik se u ime svih prisutnih zahvalio policiji na predanom radu i odličnoj suradnji, te je svim policijskim službenicama i službenicima čestitao Dan hrvatske policije – blagdan Sv. Mihovila.

 

Print Friendly, PDF & Email