NEWS
HALF MARATON S

Sumnjiv uzorak mesa u veterinarskoj ambulanti

30.12.2004. 00:00; ; Početna / Novosti / Sumnjiv uzorak mesa u veterinarskoj ambulanti
859trihineloza.jpg

POREČ –

Našoj se redakciji javio nezadovoljan građanin protestirajući jer je u nedjelju 26.12.2004. dao uzorak mesa na analizu u porečku veterinarsku stanicu, ali zbog navodne sumnje u zarazu trihinelom čak dvadesetero vlasnika uzoraka još ne zna rezultate. Što se događa, upitali smo direktora stanice Branka Jurića.

– Jučer poslije podne zaprimili smo uzorke svinja zaklanih na području Poreštine. Digestivnom metodom, što znači skupnim uzorkom 20 svinja, dobili smo sumnjiv nalaz pa smo od svakog vlasnika tražili dodatni uzorak te da bismo bili potpuno sigurni sve poslali u Veterinarski zavod u Rijeku. Razumijem da su ljudi nervozni jer ne znaju što će biti s mesom, međutim nalaze smo mogli poslati tek jutros. I mi kao i vlasnici čekamo da nam jave rezultat. Budući da ima jako puno posla, očekujem da ćemo nalaze dobiti večeras ili sutra ujutro. O svemu tome obavijestit ćemo vlasnike, premda smo im i do sada pokušavali to objasniti, rekao nam je jučer poslije podne dr. Jurić.

U porečkoj veterinarskoj stanici koriste se digestivnom metodom u analizi mesa po preporuci Zavoda za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede budući da se radi o jednoj od sigurnijih metoda, a njeno provođenje traje oko dva sata. (V. Md. – Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email