NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Startala četvrta i posljednja ovogodišnja smjena Dječjeg ljetnog kampa DND-a i Grada Poreča

Četvrta smjena početak na Gradskom kupalištu
08.08.2022. 14:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Startala četvrta i posljednja ovogodišnja smjena Dječjeg ljetnog kampa DND-a i Grada Poreča

Danas je startala četvrta i posljednja smjena Dječjeg ljetnog kampa u Poreču. Kao i prethodnih smjena ovoga ljeta, na dvije lokacije – Gradskom kupalištu i igraonici hotela Pinia, prvi je dan nove smjene počeo prozivkom i podjelom majica s znakom kampa, a obično prođe u znaku upoznavanja i odabira imena grupa. Nekima je ovo potpuno novo iskustvo, neki su nastavili iz prethodne smjene, ali jedno je sigurno, zabava se nastavlja. U četvrtoj smjeni u obje lokacije boravi oko 140 djece, podijeljene u tri dobne skupine, od predškolskog uzrasta, pa dok god im je zanimljivo, što je načelno do sedmog razreda osnovne škole. S djecom rade stručni voditelji/ce i asistenati/ce, po dvoje na svaku skupinu djece.

Treća je smjena u subotu završena uz podjelu diploma, zajedničko nadmetanje na poligonu, ples i druženje, a tijekom svog boravka polaznici su proveli puno veselih dogodovština, zanimljivih radionica, škole plivanja i svakodnevnog odlaska na more, sportskih i kreativnih aktivnosti, te izleta do Ski lifta, u Dino Park i Istralandiju. Ostalo je jako puno lijepih dojmova, uspomena i želje za ponovnim druženjem.

Podsjetimo, Dječji ljetni kamp i ove se godine organizira u suradnji Grada Poreča-Parenzo i Društva „Naša djeca“ Poreč te uz veliku podršku tvrtke Valamar Riviera, a održava se istovremeno na dvije lokacije. U ukupno četiri smjene upisano je gotovo 550 djece, koja na organiziran, kvalitetan i zabavan način provode dio ljetnih praznika. Istovremeno je i to velika pomoć brojnim roditeljima, od kojih veliki dio radi upravo u turizmu. Grad Poreč-Parenzo i ove godine sufinancira boravak za djecu sa svojeg područja, dok u potpunosti financira boravak za djecu u socijalnoj potrebi.

Aktivnosti Dječjeg ljetnog kampa mogu se pratiti svakodnevno na Facebook stranici Društvo „Naša djeca“ Poreč.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email