NEWS

SŠ Mate Balote: Nastup na XVII. smotri učeničkih zadruga RH u Zadru

25.10.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / SŠ Mate Balote: Nastup na XVII. smotri učeničkih zadruga RH u Zadru
865P1010006_k.JPG

Domaćini su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, i ugoste sudionike Smotre – 1443 mlada zadrugara i voditelja iz 88 učeničkih zadruga iz Hrvatske, BiH-a, Mađarske, Srbije i Crne Gore (u Hrvatskoj djeluju 243 učeničke zadruge osnovnih i srednjih škola). Učenice su u narodnoj nošnji predstavile godišnji rad naše učeničke zadruge «Parentino» izlošcima na štandu, te izradom i izlaganjem praktičnog rada. Praktični rad na temu: «Sakupljanje i sušenje biljaka za izradu začinskih soli» pripremile su Kristina Štifanić i Romina Bernobich, učenice III. razreda poljoprivredne struke u suradnji sa mentoricom Marinom Čanić. Uz njih na Smotri su još sudjelovali Kristina Kadum, učenica II. poljoprivredne struke, Nada Peršurić, voditeljica i Krešimir Bronić, ravnatelj.

Izložba postignuća je bila prodajna, pa su naši zadrugari ocijenili da zadruga radi vrlo kvalitetne proizvode po tome što su proizvode prodali bez poteškoća.

Osim Izložbe postignuća na Smotri je bilo i drugih aktivnosti, kao što je izlaganje praktičnog rada, izlaganje i obrana istraživačkih radova učenika, ogledne radionice za sudionike (Keramičarska, Paška čipka, Vjenčani buketi, Uzgoj i primjena trajnica, Reciklaža i uporaba recikliranog papira, Ornamenti tradicijskog veza i suvenir, Alkaričin pas –vez gajtanom), i naravno kulturno – umjetnički i zabavni program. Po svemu sudeći, bilo je naporno, ali vrlo ugodno druženje i naši zadrugari su se vratili obogaćeni novim iskustvima i saznanjima.

B. Kalčić, SŠ Mate Balote

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email