NEWS

Rukomet: RK "POREČ" – RK "CRIKVENICA" 40:36 (20:14)

02.12.2006. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Rukomet: RK "POREČ" – RK "CRIKVENICA" 40:36 (20:14)
954rkporec-logo-.gif

Poreč je na svoj konto za nastavak natjecanja dodao još dva boda. Rezultatski utakmica nije bila neizvjesna, no na terenu je to malo drugačije izgledalo. Prvo poluvrijeme su Porečani dobili sa šest razlike, da bi drugo izgubili s dva.

Otvaranje utakmice je jasno pokazalo kakav rukomet igraju gosti. Već prvi napad Crikvenice je bio dug, spor, na rubu pasivnog. Porečane su predvodili Kovač i Šporčić, koji su najčešće sami rješavali stvar i zabili većinu golova ili barem asistirali. Trener Crikvenice je već u 11. minuti zatražio time-out, no već u sljedećoj minuti je Poreč stigao do pet golova prednosti. Neko vrijeme Porečani održavaju prednost, da bi uskoro zaredali greške u napadu (promašen gol) i propusti u obrani, a i golman gostiju Dokmanović je bio raspoložen za skidanje lopti. Crikveničani tako dolaze na dva gola zaostatka u 18. minuti. Više od toga im nije uspjelo, jer su i sami počeli griješiti, ispadale su im lopte, ili bi koji igrač napravio korak previše. Uz nekoliko ukradenih lopti, kontri i polukontri domaćin ponovno vraća uvjerljivu prednost. U zadnjoj minuti poluvremena je isključen Lovrinović, što je bilo prvo isključenje Poreča, dok ih je gost nakupio već pet.

Kovač je i na početku drugog dijela nastavio puniti mrežu gostiju. Pridružili su mu se i ostali igrači te održavali Crikvenicu na sigurnih pet golova razlike. Za atraktivnost se pobrinuo Milinković obranom loba, što se u našoj dvorani ne viđa baš često. Olako primljeni golovi su uglavnom dolazili s krila, kao i u nekim prijašnjim utakmicama. U 48. minuti Poreč ostaje bez Veselinova, koji dobiva izravni crveni karton zbog grubog prekršaja. Istodobno je crveni psovanjem zaradio i igrač Crikvenice Horvat, a golman Dokmanović završava na klupi na dvije minute zbog prigovora. Nakon duže stanke igra se nastavlja sa znatno smanjenim brojem igrača na terenu. Gosti su imali tri igrača u polju, a domaćin pet. No i uz takvu brojčanu nadmoć, Poreč olako prima gol, ponovno s krila. Potaknuti isključenjem Veselinova te kraćim odmorom Kovača, gosti drže Porečane na desetak metara od gola, u pokušaju smanjivanja zaostatka. U 56. minuti Zubičić radi prekršaj na Šporčiću, zarađuje treće isključenje i odlazi u svlačionicu. No i unatoč tome, Crikvenica je smanjila prednost naših na konačnih četiri gola razlike.

Zadovoljstvo zbog dva dragocjena boda umanjuje činjenica da brzopletim potezima i greškama Porečani mogu i vrlo izvjestan rezultat pretvoriti u neizvjestan. U napadu su se istaknuli Kovač, Šporčić i Turković. Najčešće su preuzimali stvar u svoje ruke, što se pokazalo dobrim rješenjem, s obzirom na to da su zajedno zabili 23 gola iz igre. Zanimljivo je i da se skoro svaki prigovor sucima na ovoj utakmici kažnjavao isključenjem.

Porečane sljedeći vikend očekuje posljednja utakmica polusezone u Varaždinu.

Komentari utakmice:

Trener Poreča Saša Ilić: "Mislio sam prije utakmice, bit ću zadovoljan ako uzmemo dva boda. Ali nakon ovoga ne mogu biti zadovoljan. Igrači su olako ulazili u nekoliko grešaka za redom, pogotovo u dodavanju. U početku nisam htio reagirati. Ne rade ono što im ja kažem, ne zato što ne žele, nego je problem u glavama. Vidim da žele najbolje. Dva boda su najvažnija. Idemo dalje, budimo optimisti."

Poreč – SRC Veli Jože. Gledatelja:300 . Suci: Lovrić i Petković (Zagreb).

POREČ: Totić (9), Rađaković, Mataija 3, Šikanjić 1, Petrić, Veselinov 2, Matošević 2, Lovrinović 3, Turković 8 (3), Kovač 10, Šporčić 8, Milinković (4), Gorenac, Gruičić 3.

CRIKVENICA: Montanari 3, Pezelj, Hibšer 7, Zelić 1, Zupičić 6, Sekulić 3, Kosanović 1, Šunjić 4, Prokopić 8 (5), Horvat 2, Dokmanović (14), Jelovac, Pejić 1, Saršon.

Sedmerci: Poreč 3 (3), Crikvenica 5 (5). Isključenja: Poreč 14, Crikvenica 18 minuta. Crveni karton: Veselinov (Poreč) 48. minuta – grubi prekršaj, Horvat (Crikvenica) 48. minuta – psovanje, Zupičić (Crikvenica) 56. minuta – treće isključenje.

Print Friendly, PDF & Email