NEWS
Ljekarna

Promocija Istre na britanskom tržištu

02.12.2006. 00:00; ; Početna / Gospodarstvo / Promocija Istre na britanskom tržištu

U Velikoj Britaniji boravili su predstavnici Rezidencije Skiper, IMG-a, Heliyachtcharter and Stang Consult, I. D. Riva toursa, Alternativne Istre – Guidine, Turističke zajednice Istarske županije, Ville Rosette, Ruralisa, Hypo Groupa Alpe-Adria, Vina Veralda, Agrolagune, Zigante tartufa, Restauranta Zigante, Selection Propertyja i Adriatic Riviere.

Bernard Musulin iz županijskog Upravnog odjela za turizam i trgovinu rekao je da je cilj ove prezentacije bila promocija turizma i ostalih gospodarskih grana Istre, prije svega proizvođača vina, maslinovog ulja i ostalih autohtonih proizvoda. Osim toga, predstavile su se i tvrtke koje iznajmljuju ili posreduju pri prodaji luksuznih kuća.

Promocija je počela u Dublinu, a održana je u Dublin Castelu, najpoznatijem i najatraktivnijem mjestu kulture u Irskoj, koje irska politička i gospodarska elita danas koristi za svoje ekskluzivne potrebe. Na priređenoj večeri na bazi tartufa osim brojnih zainteresiranih Iraca bili su i predstavnici hrvatskog veleposlanstva u Dublinu.

U Londonu je promocija Istre održana u svjetskom vinskom središtu Vinopolisu, koji svi vinari svijeta smatraju svojevrsnim muzejom vina. Prezentaciju su između ostalog popratile renomirane engleske medijske kuće Decanter, Times, Independent, Wine International Magazin, Wall Street Journal, Food and Travel Magazin, Olive Magazin i mnogi drugi.

K.K., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email