NEWS

PREKO 500 DJECE I MLADIH TRČALO ZELENOM LAGUNOM NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U KROSU

ŠKOLSKI SPORT - PREKO 500 DJECE I MLADIH TRČALO ZELENOM LAGUNOM NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U KROSU (3)
30.11.2023. 00:48; ; Početna / Sport i rekreacija / PREKO 500 DJECE I MLADIH TRČALO ZELENOM LAGUNOM NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U KROSU

Hrvatski školski sportski savez školsku godinu bogatu sportskim aktivnostima i školskim prvenstvima u čak 16 sportova nastavlja velikom Završnicom Državnog prvenstva u krosu za osnovne i srednje škole u Poreču. U Zelenoj laguni istarskog grada sporta pridružilo nam se preko 500 sportašica i sportaša iz svih dijelova Republike Hrvatske koji su sudjelovali u Državnom prvenstvu školskih sportskih društava Republike u krosu za osnovne i srednje škole.

Učenici i učenice iz stotinjak gradova Lijepe Naše okupili su se na natjecanju u tri kategorije: za učenike do 6. razreda, učenike 7. i 8. razreda i srednjih škola. Natjecanje koordiniraju Hrvatski školski sportski savez i članovi Tehničke komisije, stručnjaci u atletici i krosu, a sve pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Rezultati natjecanja dostupni su na web stranici Hrvatskog školskog sportskog saveza, a najsretniji svojim plasmanom bili su pobjednici u kategoriji srednjih škola koji su kao novi državni prvaci pozvani predstavljati Republiku Hrvatsku na Svjetskom školskom prvenstvu u krosu koje će Svjetska školska sportska federacija organizirati u Keniji u svibnju 2024. godine; Tehnička škola Slavonski Brod i X. gimnazija Ivan Supek Zagreb.

Ovo je Prvenstvo praćeno i prijenosom uživo na YouTube kanalu HŠSS-a gdje svi zainteresirani roditelji i obitelji mogu pratiti svoje favorite i slušati intervjue uživo – prijenos pogledajte ovdje. Uz natjecanje, na Državnom prvenstvu provode se i edukativni projekti Hrvatskog školskog sportskog saveza; „Igram, pišem, lajkam“, projekt sportskog novinarstva koji educira mlade o medijskoj pismenosti, novinarstvu i društvenim mrežama te Fair play karton koji nagrađuje učenike koji se tijekom natjecanja iskažu sportskim fair play činom.

Učenici i učenice iz cijele Hrvatske tijekom školske godine natjecat će se u 16 sportova, a Hrvatski školski sportski savez svoju sezonu sportskih natjecanja nastavlja u na bazenima Kantrida u Rijeci Državnim prvenstvom u plivanju 30. studenog i 1. prosinca 2023.

 

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email