NEWS

Pregršt aktivnosti mladih košarkaša Poreča

hdr
26.01.2023. 12:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Pregršt aktivnosti mladih košarkaša Poreča
/PREDKADETI/
Predkadeti KK Poreč sudjelovali su na već tradicionalnom, 19. božićnom međunarodnom turniru u Poreču od 26. do 29.12. 2022. Ekipa KK Poreč, 2008. +, pod vodstvom trenera Ljubovića, odigrala je 3 utakmice u zahtjevnoj kategoriji 15 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Italije, te su tako naši igrači, neki po prvi puta, imali mogućnost odmjeriti svoju igru i stjecati nova iskustva na međunarodnom polju, te ujedno popratiti turnir na kojem je sudjelovalo 127 ekipa, što muških i ženskih, od 2003. do 2010. godišta.
Na Turniru su sudjelovali sljedeći igrači: M. Plačko, L. Majkus, M. Majkus, D. Gluhak, N. Kos, M. Lazarević, D. Ljubović, A. Ljubović, A. Mešić, V. Božović, D. Komšić, V. Pilato. Treneri: D. Ljubović, M. Dojkić.
 
U siječnju 2023. naš je pretkadet Dominik Ljubović, po treći puta pozvan na kontrolni trening Hrvatskog košarkaškog saveza regije
Zapad za igrače rođene 2009., a pod vodstvom instruktora Hrvatskog košarkaškog saveza, g. Darka Kunce. Čestitke Dominiku! Priznanje je to za njega i za naš KK Košarkaški klub Poreč.
 
Također, košarkaška ekipa višnjanske Osnovne škole u kojoj igraju igrači KK Poreč: Dominik i Adrijan Ljubović, Leo i Matteo Majkus te Matija Plačko, prvim mjestom na školskom natjecanju osigurala je županijsko školsko prvenstvo u košarci na kojem su nastupali 25.1. 2023. godine. Čestitke dečkima!
Pretkadeti još nisu startali novi ciklus natjecanja u županijskoj ligi u 2023. godini, gdje trenutno drže 2. mjesto od 7 ekipa. Čeka ih uskoro 1. utakmica s vršnjacima iz susjednog Novigrada.
 
/MINIBASKET-DJEČACI/
Mješovita skupina igrača u uzrastu minibasketa/dječaka, u novoj godini odigrala je već dvije županijske utakmice, sa Pazinom i Rovinjem, te je sudjelovala na međunarodnom turniru u Luciji u Sloveniji:
 
Na utakmicama ŽL dječaka sudjelovali su sljedeći igrači: D. Komšić, N. Arizanović, S. Kmet, I. Benković, Anes Mehmedović, Amar Mehmedović, F. Arnold, R. Radić, K. Kos, A. Ljubović. Trener: M. Dojkić
14.1.2023.. Pazin-POREČ : 46-29
24.1. 2023.: POREČ – Rovinj 41-66
 
Dječaci trenutno drže 8. mjesto od 12 ekipa. Ekipu sačinjavaju natjecatelji mješovitog uzrasta dječaka i minibasketa. Natjecanja minibasket uzrasta kreću u veljači 2023. godine.
Na poziv košarkaškog kluba iz Pirana, u nedjelju, 15.1. 2023., sudjelovali smo na prijateljskom turniru, 4×4 u Luciji. Mješovita ekipa minibasket/dječaka ostvarila je jednu pobjedu i jedan poraz uz vrlo dobru igru i zalaganje. Prvi je to put da su naši igrači odigrali utakmicu s 4 igrača na terenu. Ovaj turnir je bio odličan za stjecanje novih igračkih iskustva!
Nastupili: S. Kmet, I. Benković, A. Mehmedović, R. Radić, K. Kos, A. Ljubović, R. Glavić Lakić, G. Papić, M. Sambriš, E. Keller, D. Pešelj.
 
Čestitke svim ekipama i veselimo se mnoštvu roditelja u pratnji i druženju na natjecanjima i putovanjima! 🏀⛹️‍♀️⛹️

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email