NEWS

Predavanje na temu: Zaštita potrošača i obveze trgovaca ovog petka u vijećnici Grada Poreča

Untitled design (7)
24.10.2023. 11:05; ; Početna / Gospodarstvo / Predavanje na temu: Zaštita potrošača i obveze trgovaca ovog petka u vijećnici Grada Poreča

u petak 27. listopada 2023. u velikoj vijećnici Grada Poreča-Parenzo (Obala m. Tita 5) s početkom u 13.00 sati održati će se predavanje “Zaštita potrošača i obveze trgovaca”. Tom prilikom će predstavnice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja iznijeti najvažnije novine Zakona o zaštiti potrošača koje su na snazi od sredine prošle godine. Predavanje će održati Ivana Radan Ban, viša savjetnica-specijalistica u Službi za normativne aktivnosti iz područja zaštita prava potrošača i Anda Kostijal, voditeljica Službe za normativne aktivnosti iz područja zaštita prava potrošača.

Predavanje će, među ostalim, biti fokusirano na pojašnjavanje najvažnijih odredbi vezanih uz isticanje cijena tijekom provođenja posebnih oblika prodaje. Predmetne odredbe pokazale su se najizazovnijima tijekom prilagodbe trgovaca na izmjene Zakona o zaštiti potrošača te se čini da, čak i nakon proteka više od godine dana primjene Zakona o zaštiti potrošača, još uvijek postoje trgovci koji svoju praksu nisu uskladili s važećim odredbama. Tijekom predavanja razjasnit će se i razlike između isticanja cijena tijekom provođenja posebnih oblika prodaje i informiranja potrošača o posebnim uvjetima prodaje koji se odobravaju za različite oblike plaćanja (kartično plaćanje, i sl.) ili za pojedine skupine potrošača (umirovljenike, članove klubova vjernosti i sl.). Također, jedna od tema predavanja bit će i novine u pogledu prava potrošača na podnošenje pisanog prigovora, kao i obveze koje proizlaze za trgovca sukladno Zakonu o zaštiti potrošača. Nadalje, bit će pojašnjene i novine koje su donijeli podzakonski propisi koji su uslijedili nakon donošenja Zakona o zaštiti potrošača, uz osobiti naglasak na izmjene odredbi koje se odnose na provedbu sezonskih sniženja.

Predavanje je besplatno, a zbog ograničenog broja mjesta potrebno je izvršiti prijavu na email adresu: [email protected]  do četvrtka 26. listopada do 14.00 sati.

 

Print Friendly, PDF & Email