NEWS

Porečki umjetnik Eugen Varzić od 4. lipnja izlaže u Galeriji Kninskog muzeja

E_Varzic_plakat_001
29.05.2024. 23:08; ; Početna / Kultura / Porečki umjetnik Eugen Varzić od 4. lipnja izlaže u Galeriji Kninskog muzeja

MA DE naziv je izložbe slika akademskog slikara Eugena Varzića koja se otvara u utorak, 04. lipnja 2024. u Galeriji Kninskog muzeja u 19 sati. Uz izložbu autor će predstaviti i kratki (istoimeni) dokumentarni film.

Autor se predstavlja ciklusom koji obuhvaća radove nastale u poslijednje četiri godine. Mnogi od tih radova bili su dio svjetskih izložbi (Španjolska, Velika Britanija, SAD, Austrija, Njemačka, UAE, Poljska ,Češka, Italija…)

U kratkom dokumentarnom filmu autor nas vodi kroz cijeli proces nastanka rada, od ideje do realizacije.

Izložba ostaje otvorena do 27. lipnja 2024.

BIOGRAFIJA

Eugen Varzić diplomirao je slikarstvo na Odsjeku za likovnu umjetnost Filozofskog fakulteta u Rijeci (današnja Akademija primijenjenih umjetnosti) 1999. godine. Izlagao je na četrdesetak samostalnih i na više od stotinu kolektivnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Vodio je nekoliko umjetničkih projekata i radio na međunarodnim umjetničkim projektima. Usavršavao se u Madridu, u radionicama Eloya Moralesa i Antonija Lópeza Garcie. Niz godina sudjeluje na dobrotvornim aukcijama slika. Povremeno se bavi dizajnom, kratkim filmovima, ilustracijom, te vodi likovne radionice i podučava buduće studente umjetničkih akademija. Na prvoj TEDxPula konferenciji u Istri održao je predavanje pod nazivom Umjetnost kao disanje. Slobodni je umjetnik, živi i radi u Istri.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email