NEWS

Porečke poduzetničke ideje „Gastro škola“ i „Pets and friends net“ u finalu Startup akademije

1 (72)
07.11.2019. 18:38; Učitavanja: 261; Početna / Gospodarstvo / Porečke poduzetničke ideje „Gastro škola“ i „Pets and friends net“ u finalu Startup akademije

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u posljednjem tjednu listopada održala se poduzetnička akademija – „Startup Akademija za mlade“ Organizatori Startup akademije u Poreču su bili Start-Up udruga, Grad Poreč-Parenzo i Istarska razvojna agencija.

Sudionici porečke akademije imali su ukupno osam razrađenih ideja, a najviše ih se odnosilo na područje turizma, gastronomije i inovacija.

Posebnost akademije je ta da polaznici tokom tri dana dobiju mnoštvo relevantnih informacija za poduzetništvo – zastupljena su bila područja financija, marketinga, EU fondova, prodaje, društvenih mreža, razrade ideja, inovacija i novih tehnologija. Startup akademija je uvažila nove trendove učenja i stjecanja znanja, pa je naglasak bio na interaktivnim radionicama i timskim vježbama sa što više praktičnih primjera. Veliku podršku dali su i mentori, uspješni profesionalci iz različitih područja, koji svojim savjetima daju podršku onima koji imaju ideju.

Startup akademija namijenjena je za studente, poduzetnike, profesionalce, zaposlene i nezaposlene osobe te sve ostale zainteresirane za pokretanje ili uspješno vođenje postojećeg poslovanja. Sudjelovati mogu i osobe koje trenutno nemaju poslovnu ideju, ali su željni dodatne edukacije, pa je broj ukupnih prijava na Startup akademiju već premašio brojku od 150.

Osim edukacije, održan je i natjecateljski dio koji nije bio obvezan, a u njemu su mogli sudjelovati svi oni koji su imali vlastitu ideju.  Tako je u Poreču stručni žiri, sastavljen od zamjenika gradonačelnika Poreča Elija Štifanića, predstavnice Hrvatske banke za obnovu i razvoj Cinzie Zubin, predstavnika Zagrebačke banke i Kristiana Korunića iz Moneo savjetovanja, odabrao je dvije najbolje poduzetničke ideje:

  1. Gastro tečaj/škola – Eleonora Gogić predstavila je svoju ideju gastro tečaja/škole za mlađe uzraste u smislu podizanja kvalitete znanja i vještina budućih kuhara i konobara
  2. Pets and friends net – Elena Krelja Kurelović ima ideju stvaranja zajednice među vlasnicima kućnih ljubimaca i onima koji to žele postati

U svakom gradu-domaćinu Startup akademije proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).Nagradni fond iznosi 20.000,00kn, a u cijelosti ga osigurava Istarska razvojna agencija povodom 20 godina postojanja. Porečke ideje će tako, zajedno s ostalim najboljim poduzetničkim idejama, sudjelovati na Grand Finalu u Rovinju koje je na rasporedu 11. prosinca 2019. godine.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email