NEWS

Poreč na korak bliže do još dva nova vrtića – otvorene nabave za izgradnju vrtića u Novoj Vasi i Varvarima

Nova-Vas-v2-a8_c10_c
24.08.2023. 22:01; ; Početna / Slider / Poreč na korak bliže do još dva nova vrtića – otvorene nabave za izgradnju vrtića u Novoj Vasi i Varvarima

Poreč je na korak bliže do dva nova vrtića i ukupno 300 novih jasličkih i vrtićkih mjesta do kraja 2025. godine. Naime, prošlog su tjedna otvorene javne nabave za izgradnju jaslica i vrtića u porečkim prigradskim naseljima Nova Vas i Varvari.

Radovi obuhvaćaju izvedbu građevinsko-obrtničkih radova, elektro-tehničkih radova, vatrodojave, vodovoda i kanalizacije, strojarstvo, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao, po odabiru izvođača.

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču-Parenzo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja kroz program Nacionalnog plana oporavka i otpornosti dodijelilo 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio, kao i izgradnju vrtića u Novoj Vasi financirati Grad Poreč.

Ove investicije dolaze nakon što je u posljednjih pet godina Grad Poreč izgradio nove vrtiće u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, energetski obnovio zgradu Gornjeg vrtića(Radost II), te s Valamarom ugovorio daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima.

– Na ovaj način ćemo osigurati više od 300 novih mjesta u vrtićima do 2025. godine. Potpuno novi vrtić i jaslice u Varvarima, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece, jednako kao i onaj u Novoj Vasi u novoj zoni društvene namjene u središtu naselja, što će biti veliki korak naprijed u našim nastojanjima da svoj djeci u Poreču omogućimo jednake uvjete za rast i obrazovanje., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email