NEWS
Best of Poreč

Poreč i ove godine u globalnoj akciji „Sat za planet Zemlju“

Gradska vijecnica
26.03.2021. 18:56; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Poreč i ove godine u globalnoj akciji „Sat za planet Zemlju“

U subotu, 27. ožujka 2021. gašenjem javne rasvjete koja osvjetljava gradsku palaču na rivi i Poreč će se pridružiti globalnoj volonterskoj akciji „Sat za planet Zemlju“, koju organizira vodeća svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode – WWF.

Od 20.30 do 21.30 sati, zgrada gradske palače na rivi će na sat vremena utonuti u mrak kako bi se upozorilo na štetnost klimatskih promjena i na nužnost brige o ekološkom otisku svakog pojedinca.

Globalna akcija „Sat za planet Zemlju“, u svijetu poznata kao Earth Hour, ove se godine održava petnaesti put i obilježit će se na svih šest kontinenata, uz moto „Govori za prirodu“. Pored aktivnosti potpisivanja kampanje isključivanja ukrasne rasvjete na javnim zgradama i isključivanja svjetla u privatnim rezidencijama na 60 minuta, ovog puta WWF poziva javnost da se pridruži velikom događaju zumiranja koji će se održati za vrijeme Sata Zemlje . Događaj, otvorena masovna plesna zabava s izvornom pjesmom i koreografijom, zamišljen je kao glasan podsjetnik na hitnost promjena ponašanja za svakoga od nas ako želimo ublažiti klimatske promjene.

Unatoč teškim vremenima, Sat za Zemlju 2020. pokazao se većim nego ikad prije jer je sudjelovalo 190 zemalja i teritorija te preko 4,7 milijardi impresija na globalnim društvenim mrežama.

Dodajmo i kako Grad Poreč-Parenzo posljednjih godina aktivno radi na implementaciji ekološke LED rasvjete, umjesto postojećih živinih svjetiljki. Ekološka rasvjeta u Poreču ostvaruje uštede i do 76%, a očekuje se i smanjenje emisija CO₂ s postojećih 221,24 tona godišnje na 58t CO₂.

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani