NEWS

Podravka prodaje porečki Ital Ice

14.08.2013. 13:55; ; Početna / Gospodarstvo / Podravka prodaje porečki Ital Ice
italice

Uprava je donijela odluku o izlasku iz poslovnih programa pića, pekare i dijela zamrznutog programa koji ne doprinose povećanju ukupne profitabilnosti. Trenutno traje proces traženja strateških partnera, poručuju iz Podravke 

Ital lce iz Poreča više neće proizvoditi sladolede i dio smrznutih proizvoda za Podravku, jer ga je koprivnička prehrambena industrija, kako je odlučeno na sjednici Uprave ove tvrtke, odlučila ponuditi na prodaju, zajedno s, kako se neslužbeno doznaje, brendovima Studena i Lero.

Nema mogućnosti ulaganja
S obzirom da se u Poreču proširila informacija o potpunom zatvaranju pogona Ital lca, pitali smo o čemu se točno radi i što će biti sa djelatnicima i prostorima.
– Na održanoj sjednici uprave Podravke u lipnju donesena je odluka o izlasku iz poslovnih programa pića, pekare i dijela zamrznutog programa. Navedene analize utvrdile su da spomenuti poslovni programi ne doprinose povećanju ukupne profitabilnosti te unutar sustava Grupe Podravka nema više mogućnosti ulaganja u njihov daljnji razvoj. Kako bi se omogućio kvalitetan nastavak razvoja navedenih poslovnih programa, trenutno traje proces traženja strateških partnera koji će moći nastaviti kvalitetno ulagati u njihov razvoj i tržišno pozicioniranje. U razgovorima s potencijalnim kupcima, maksimalno će se voditi računa o radnim mjestima te pravima radnika iz navedenih poslovnih programa, stoji u odgovoru koji smo na naš upit o sudbini Ital lcea i njegovih radnika primili iz ureda korporativnih komunikacija Podravke. Postupak izlaza iz programa počet će u drugoj polovici ove godine.

Bivša obiteljska tvrtka
Nekadašnja porečka obiteljska tvrtka Ital Ice od 2002. godine nalazi se u vlasništvu Podravke i zapošljava 40-ak radnika. Nekad se Ital lce bavio prvenstveno proizvodnjom industrijskog sladoleda, a od preuzimanja Podravke asortiman im se znatno povećao, od sladoleda u kadici (ugostiteljski), obiteljskih sladoleda za robne marke hipermarketa do smrznutih slastica, torti, raznih deserta, lisnatih tijesta i smrznutih proizvoda te dnevnih kolača za vlastiti caffe bar. Proizvode i smrznuto povrće, tjestenine, gotova jela i pommes frites koje distribuiraju diljem Hrvatske i susjednih zemalja.

V. HABEREITER, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email