Plava Laguna Polumaraton u Poreču prebačen na 14. i 15. svibnja 2022.

3_Half_Marathon_Plava_Laguna_2018_Family_Run_23.03.2018_ (34)
21.02.2022. 12:16; ; Početna / Sport i rekreacija / Plava Laguna Polumaraton u Poreču prebačen na 14. i 15. svibnja 2022.

Plava Laguna Polumaraton ponovno se vraća u Poreč s namjerom da oduševi sve ljubitelje trčanja. Plava Laguna Polumaraton ove će se godine održati 14. i 15. svibnja kada će Poreč ugostiti oko 1000 ljubitelja trčanja. Trkači dolaze s naših najvećih emitivnih tržišta, prije svega Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

U subotu će se  održati 4 km dug Family Run, utrka koju trče roditelji i djeca poznatom dionicom kroz kampove Zelena Laguna i Bijela Uvala. U subotu u popodnevnim satima održat će se dječje utrke Kids Run posebno skrojene za zabavan ulazak u trkački svijet i koje su u potpunosti besplatne. U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 400-1.800 m).

Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju.  Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag. Za sudjelovanje u polumaratonu potrebno je imati navršenih 18 godina., a za 10 K 16  godina.

Prema riječima organizatora, prof. Gorana Vrusa, drago mu je da nakon dvije godine pauze konačno imamo utrku u njenom punom obimu. „Riječ je o tradicionalnoj rekreativnoj utrci kojima se raduju ljubitelji trčanja iz ovog dijela Europe te želimo i dalje zauzimati posebno mjesto na karti destinacija koje će ljubitelji trčanja obići u proljeće. Težimo svim sudionicima i gostima pružiti zabavan i kvalitetno proveden proljetni dan, a iznad svega osjećaj sigurnosti i opuštenu atmosferu. Vidimo se na Plava Laguna Polumaratonu da zajedno uživamo u druženju i trčanju, jednom od najljepših i sve popularnijih oblika rekreacije. U međuvremenu, iskoristimo dodatno vrijeme za treniranje”, istaknuo je Goran Vrus, direktor utrke.

Prijaviti se može već sada putem internetske prodaje kotizacija na https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton. Prijava na utrke je besplatna ako rezervirate smještaj u našim objektima!

Plava Laguna PR

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna