Otvoren Park prijateljstva Poreča i njemačkog Poinga

1 (76)
20.11.2019. 23:25; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Otvoren Park prijateljstva Poreča i njemačkog Poinga

Ususret proslavi Svetoga Maura, zaštitnika Poreča i Porečko-pulske biskupije, danas je na Materadi otvoren Park prijateljstva Poreča i njemačkog Poinga, grada u neposrednoj blizini Munchena s kojim je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa s ciljem trajnog prijateljstva dva grada, a 2015. godine potpisana i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču s naglaskom na svetom Mauru kao zaštitniku biskupije i grada Poreča.

U parku je posađeno desetak maslina, uređen je prostor za roštilj i klupe sa stolom, a cijeli se prostor uklopio u već postojeće zelenilo i okoliš. Simbolično, u znak mira i dugotrajnog prijateljstva, jednu su maslinu zasadili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i gradonačelnik Poinga Albert Hingerl, a blagoslov prije otvorenja predvodio je porečki župni vikar vlč. Janez Barborič.

– Intenzivno se radi na predstavljanju destinacije Poreča u ovom dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenama učenika, edukacijama za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama, rekao je Peršurić, dok je Hingerl istaknuo kvalitetnu suradnju koju ova dva grada njeguju, a pročitao je i čestitke njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj Roberta Klinkea. Delegacija Poinga pridružit će se sutrašnjoj proslavi Svetog Maura te je za ovu prigodu donijela rakiju napravljenu posebno za Poreč.

Uz predstavnike Grada Poreča-Parenzo i Grada Poinga, otvorenju su se pridružili i generalni konzul Republike Hrvatske u Njemačkoj sa sjedištem u Munchenu Vladimir Duvnjak, kao i Ivo Sadrić, član hrvatske zajednice u Poingu i istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva.

 

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email