NEWS
Laguna Ironman 800

Održan Bal volontera porečkih ustanova i udruga

Zajednicka
05.12.2019. 22:57; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Održan Bal volontera porečkih ustanova i udruga

Volonteri Doma za starije i nemoćne osobe Poreč, Gradskog društva Crvenog križa Poreč, Društva naša djeca Poreč, Gradske knjižnice Poreč, Društva invalida Poreč i udruge Centar za građanske inicijative okupili su se večeras, 5. prosinca 2019., u Obrtničkom domu Poreč, na tradicionalnom godišnjem susretu – Balu volontera povodom Međunarodnog dana volontera, koje je za njih organizirao Grad Poreč-Parenzo.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić uručio je zahvalnice za 44 volonterki i volontera koji su bili aktivni u 2019. godini te istaknuo kako kvalitetu života u Poreču, za koju je naš grad višestruko nagrađivan ne čine samo projekti, uređenje i gradnja, već  njegovi stanovnici. – Volonteri, koji svojim nesebičnim radom pomažu drugima, onima kojima je pomoć potrebna, a da pritom ne traže ništa zauzvrat, čine naš grad još ljepšim, boljim i sigurnijim mjestom za život., rekao je Peršurić dodavši kako je ovaj Bal sam simboličan način da se im zahvali.

Balom volontera i dodjelom priznanja Grad želi iskazati javnu podršku i priznanje najaktivnijim volonterima i organizatorima volontiranja na području Poreča. Želja je na taj način potaknuti i druge udruge, javne ustanove i ostale neprofitne organizacije koje djeluju na području našeg grada, da u idućoj godini svoje volontere evidentiraju i prate u skladu s Zakonom o volonterstvu, te promoviraju volontiranje.

Lijepu večer upotpunili su nastupi učenika Umjetničke škole Poreč – Gitarski ansambl, nastup  folklorne skupine učenika Osnovne škole Poreč i recitacijom četiri pjesmice, nastup učenika osnovne škole „Bernardo Parentin“, koji je nasmijao brojne okupljene u velikoj dvorani Obrtničkog doma Poreč.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email