NEWS
Pentola Porec S2 102020

Od ponedjeljka kreće podjela spremnika selektivnog otpada za pravne subjekte

Spremnici 1100 2 (1)
18.09.2020. 13:40; Učitavanja: 164; Početna / Obavijesti / Od ponedjeljka kreće podjela spremnika selektivnog otpada za pravne subjekte

U proteklom razdoblju izvršena je podjela spremnika za odvojeno sakupljanje otpada sufinanciranih od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to u općini Vrsar kao i u općini Tar- Vabriga. Podijeljeno je ukupno 120 setova spremnika za karton i plastičnu ambalažu.

Sa podjelom spremnika nastavljamo i dalje te već u ponedjeljak, 21.09.2020. godine kada krećemo sa podjelom na području grada Poreča- Parenzo za koju se predviđa da će trajati dva tjedna , a nakon čega slijedi podjela spremnika i u općini Funtana.

Ovim putem, a budući je bilo upita i nejasnoća oko preuzimanja spremnika, ističemo  da je odvojeno sakupljanje otpada u cijeni javne usluge te se ne naplaćuje dodatno, a zakonska je obveza uspostava sustava odvojenog sakupljanja otpada te potrebe za preuzimanjem spremnika za isto.

U tijeku je još uvijek  nabava spremnika manjeg volumena  za odvojeno sakupljanje otpada  koji će se dodijeliti individualnim kućanstvima kao i manjim pravnim subjektima.

S obzirom na podijeljene spremnike te spremnike koji će se dodijeliti, obavještavamo sve korisnike –  pravne subjekte da će se papir i karton te plastika sakupljati dva puta mjesečno i to prema planu preuzimanja selektivnog otpada od pravnih subjekata kojeg dajemo u nastavku.

Napominjemo također, kako plan primopredaje papira i kartona za fizičke osobe odnosno kućanstva ostaje neizmijenjen odnosno vršiti će se po prethodno dostavljenom planu.

Otpad u dodijeljene spremnike treba odlagati isključivo prema vrstama za koju je spremnik dodijeljen, a pomoć oko pitanja koju vrstu otpada odložiti u koji spremnik može se pronaći u abecedi odlaganja otpada.

>> Plan primopredaje spremnika za selektivni otpad

Print Friendly, PDF & Email