Od ideje do uspjeha – gradnja aviona u Poreču. U ponedjeljak 11. listopada edukativni obilazak hangara na Žatici

95925
08.10.2021. 18:58; ; Početna / Gospodarstvo / Od ideje do uspjeha – gradnja aviona u Poreču. U ponedjeljak 11. listopada edukativni obilazak hangara na Žatici

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u ponedjeljak 11. listopada 2021. s početkom u 13.00 sati na Žatici (stotinjak metara od lokalnog groblja) održati će se edukativni obilazak hangara u kojem se grade avioni.

Znate li da se u Poreču grade i popravljaju manji avioni? Želite li spoznati kako se sklapa avion ili možda potrčati po uzletištu za avione? Želite li dotaknuti avion ili možda ugraditi neki njegov dio? Sve je to moguće dolaskom na lokaciju, a na vaša pitanja odgovore će dati izbornik hrvatske padobranske reprezentacije te predsjednik društva padobranaca Cumulus  – Goran Ratkajec. Goran Ratkajec je inženjer strojarstva koji je već 25 godina u padobranstvu, ujedno i nastavnik padobranstva koji je obučio oko 100 mlađih padobranaca za izvođenje samostalnih skokova, ali i proizvođač prvog hrvatskog malog aviona.

Obilazak je besplatan, a zbog ograničenog broja mjesta i poštivanja epidemioloških uvjeta potrebno je izvršiti prijavu putem sljedeće poveznice: https://forms.gle/FjSDhGAWL6rhorvn8  „Gradnja aviona u Poreču“ do ponedjeljka 11. listopada do 09.00 sati.

Ovaj edukativni obilazak jedan je od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2021. koju već četvrte godine organizira Grad Poreč-Parenzo u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča-Parenzo sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo.

Print Friendly, PDF & Email