NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Novih šest komunalnih vozila u Uslugi Poreč

311822744_554466766681952_7159352959037325947_n
20.10.2022. 19:50; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Novih šest komunalnih vozila u Uslugi Poreč
Usluga Poreč ovih je dana vozni park obnovila sa još šest novih komunalnih vozila kojima će svojim stanovnicima i posjetiteljima pružit još čišći i ugodniji boravak u gradu, te ubrzati posao djelatnicima. Jedan dio novih komunalnih vozila nabavljenih ove godine, Usluga Poreč predstavila je već na početku ljeta, a kako je tada najavljeno u planu ih je bilo još, koja su isporučena ovih dana.
Riječ je o radnom stroju pometačici do dva m3, zatim dva nova komunalna vozila za prikupljanje otpada, jedan do 12 m3 i drugi do 15 m3, te tri kamiona kipera – dva za potrebe radne jedinice Čistoća i jedan za potrebe jedinice Hortikulture i groblja.
Kako je spomenuto, već ranije, na početku sezone prezentirano je sedam novih vozila, tako da je u ovoj godini nabavljeno ukupno trinaest novih, vrijednosti 10.188.000 kuna bez PDV-a. Spomenuta vozila omogućit će bolje, brže, efikasnije prikupljanje različitih vrsta otpada, kao i čišćenje ulica.
 
Time Usluga Poreč nastavlja sa investicijama za čišći grad. Zaživio je novi sustav gospodarenja otpadom, do sada su napravljeni veliki projekti poput izgradnje pretovarne stanice i reciklažnog dvorišta, sanacija i zatvaranje odlagališta otpada, te nabava i podjela spremnika za selektivni otpad, a time i uspostava sustava sakupljanja otpada „od vrata do vrata” , i u tom tonu Usluga Poreč nastavlja i dalje.
 
Kako je prilikom prezentacije vozila rekao direktor Usluge Poreč Luka Maleš, nastavljaju s investicijama i aktivnostima i podizanjem kvalitete usluge, a na tom putu važna im je i pomoć i suradnja naših sugrađana i gostiju. – Usluga Poreč kontinuirano radi na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i obavlja aktivnosti u skladu sa standardima Europske unije.
Cilj nam je da naš grad i mjesta budu čisti, očuvani i ugodni našim sugrađanima, turistima i budućim naraštajima, kazao je direktor Maleš.
 
Grad Poreč
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email