NEWS

Novigrađani Giovanni i Valter Cernogoraz ovjenčani priznanjima HOO za uspjehe u 2023.godini

VCernogoraz GCernogoraz
21.12.2023. 12:03; ; Početna / Sport i rekreacija / Novigrađani Giovanni i Valter Cernogoraz ovjenčani priznanjima HOO za uspjehe u 2023.godini

Jubilarno trideseto izdanje Velikog dana hrvatskog sporta koje se održalo sinoć u Zagrebu dodijelilo je nagrade najuspješnijim sportašima u 2023. godini u četrnaest kategorija.

Kao najuspješniji sportaš 2023. godine odabran je Novigrađanin, Giovanni Cernogoraz, svjetski i europski prvak u trapu. Dodatnu dimenziju Giovannijevom uspjehu je i dodjela nagrade za trenera godine njegovom ocu Valteru Cernogorzu. Time je obitelj Cernogoraz, pored braće Sinković, postala još jedna uspješna sportska obitelj Velikog dana hrvatskog sporta, a sigurno i povijesno najznačajnija sportska obitelj u Gradu Novigrad – Cittanova.

Vrhunski uspjesi Giovannija Cernogorza, započeli su prije jedanaest godina, kada je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojio zlato u trapu. Ove godine Giovanni je ostvario iznimne uspjehe, prvo je u kolovozu osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Bakuu, a onda je krajem rujna osvojio još jedno zlato na Europskom prvenstvu u Osijeku. Godina iz snova za Giovannija, koji se ovjenčan zlatnim uspjesima može nadati odličnim rezultatima na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Završna svečanost u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora održana je Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, uz brojne sportaše i predstavnike Vlade RH te Hrvatskog olimpijskog odbora, svečanosti i čestitkama se pridružio i Anteo Milos, gradonačelnik Novigrada – Cittanove, koji je ovom prigodom izjavio: „Svi Novigrađani, Giovannijevi sugrađani, jako su ponosni na uspjeh Giovannija a ovom prilikom potvrdu svog rada dobio je i Valter, što mi je iznimno drago, jer je to pokazatelj da se obiteljskim ulaganjem u sportske navike djece mogu postići sjajni rezultati. Svi Giovannijevi  uspjesi odlična su promocija sporta u Novigradu i Hrvatskoj. Duži niz godina zajedničkim sredstvima Turistička zajednica i Grad Novigrad – Cittanova financijski podržavaju Giovannija, te za iduću godinu planirali smo i ulaganja u uređenje streljane na kojoj Giovanni, i ostali uspješni članovi Streljačkog društva Gusar, treniraju u Novigradu. Još jednom čestitam Giovanniju i Valteru, uz najbolje želje za ostvarenje odličnih rezultata i u Parizu na olimpijskim igrama iduće godine.“.

Novigrad kao mali grad u Hrvatskoj, uz povećanje od 10,9% u odnosu na prošlu godinu, planira u proračunu 2024. godine odvojiti više od 823 tisuće Eura za sport, kako bi dao podršku svojim sugrađanima u bavljenju sportom uopće. Grad financira rad Sportske dvorane kako bi ju sve sportske udruge mogle koristiti bez naknade, izgrađuju se i održavaju dječja igrališta na području Grada, a u 2024.godini osim uređenja streljane, planirana je investicija u novu LED rasvjetu na nogometnom igralištu Laco, početak projekta budućeg novog sportsko-rekreativnog centra u naselju Stada Kontesa i Fakinija s multifunkcionalnim igralištem i parkom za djecu, te nastavak dosadašnje dotacije sportskim klubovima preko Sportske zajednice, nagrađivanje vrhunskih sportaša po rješenjima HOO-a, te ostale razne dotacije u sportu.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email