NEWS

Zdravi grad Poreč: zajedno skinuli 65 suvišnih kilograma

IMG-a03
21.12.2023. 13:13; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Zdravi grad Poreč: zajedno skinuli 65 suvišnih kilograma

U utorak 19.12.2023. je u Zdravom gradu održan tradicionalni božićni domjenak za grupu osoba s prekomjernom tjelesnom težinom. Tijekom druženja, članovi su isticali važnost grupe i međusobnu povezanost koju su ostvarili dolazeći na grupu, a posebno u ove predblagdanske dane kad su izazovi za hranom još i veći. Ovaj program je autorski program Zdravog grada i kao takav jedinstven u Hrvatskoj budući da se provodi grupno i pod vodstvom psihologinja, liječnika, kineziologa i nutricioniste.

Grupa koja je na održavanju tjelesne težine tijekom cijele 2023. godine te nova grupa koja je krenula prije 40 dana slavile su uspjeh kojeg su postigle tijekom 2023. godine. Najuspješniji u skidanju kilograma ove godine su bile 2 dame u održavajućoj grupi koje su skinule 9 i 6 kg i dostigle normalan indeks tjelesne mase pišući dnevnik i provodeći redovitu fizičku aktivnost. U novoj grupi su također bile najuspješnije 2 dame koje su izgubile 7.5 kg i 6.5 kg  u 40 dana. Svi zajedno su skinuli 67 kilograma viška i učinili veliko olakšanje svom organizmu te smanjili vrijednosti šećera, triglicerida i krvnog tlaka, a poneki su ušli u svoju omiljenu haljinu i hlače koje su čuvali u ormaru. Program provode psihologinje i psihoterapeutkinje Zdravog grada Poreč Marijana Rajčević Kazalac i Tina Benčić, provodi se i dvaput tjedno fizička aktivnost pod vodstvom kineziologa i fizioterapeuta te imamo i medicinsku podršku naših liječnica.

Uz našeg Mauricija s harmonikom, podijeljeni su prigodni pokloni i diplome te smo se družili uz voće, čajeve i slanu tortu.

 

Zdravi grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email