NEWS
Laguna Ironman 800

Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske – u subotu, 19. listopada počinje Novigrad-Cittanova Run

Novigrad-Cittanova Run (1)
16.10.2019. 15:49; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Novigrad postaje trkačko središte Hrvatske – u subotu, 19. listopada počinje Novigrad-Cittanova Run

Četvrto izdanje utrke Novigrad-Cittanova RUN održat će se ove subote, 19. listopada, u organizaciji Aminess hotela i kampova te Sportsko rekreativne udruge Olimpik. Novigrad će tako ponovno postati trkačko središte Hrvatske.

Novigrad-Cittanova RUN održava se u četiri zasebne trkačke discipline kako bi mogli sudjelovati svi zaljubljenici u trčanje – rekreativci, profesionalci, parovi te djeca. Start i cilj svih utrka je ispred Aminess Maestral Hotela u Novigradu, najmlađi otvaraju natjecanje utrkom ‘FUN RUN’ na 200 i 500 metara sa startom u 10:30 sati. Nakon njih u 11 sati slijedi start utrka na 5 i 10 kilometara, štafeta te polumaraton.

Polumaratonci startaju zajedno s natjecateljima štafetne utrke, utrke na 10 km i 5 km te se potom odvajaju na petom kilometru staze, dok će polumaratonci imati priliku trčati kroz novigradske ulice i priobalnu šetnicu sve do naselja Dajle i natrag.

I ovogodišnji ambasadori utrke su proslavljeni hrvatski olimpijac te dvostruki osvajač svjetskog kupa u disciplini trap, Giovanni Cernogoraz i trostruki državni prvak Hrvatske u maratonu te trostruki pobjednik utrke Wings for life Robert Radojković. Obojica sudjeluju u ovome projektu od samog početka kako bi promovirali zdrav život i važnost kretanja pa će i ovoga puta osobno trčati novigradskom rutom.

„Pred nama je još jedno izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN koja nam je posebno draga radi blage klime, povoljne konfiguracije terena i prekrasnog krajolika u kojem se održava. Trčanje je jedinstven oblik sportske aktivnosti koje doprinosi zdravlju cijelog organizma, a ova utrka samo je kruna truda i napora svih pojedinaca koji ovdje imaju priliku provesti i kvalitetno zajedničko vrijeme“, izjavio je Robert Radojković.

Valja spomenuti kako je svoje prisustvo potvrdio i Drago Paripović, legenda hrvatskog trčanja i proslavljeni maratonac koji je već punih 20 godina nositelj hrvatskog rekorda u polumaratonu i maratonu.

Sve natjecatelje očekuje bogati startni paket, ručak i piće po završetku utrke, a same pobjednike očekuju pobjedničke medalje i vrijedne nagrade poput noćenja u Aminess objektu po izboru, večere za dvoje i bogatih poklon paketa. Prijaviti se možete na startu na sam dan utrke.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email