NEWS
LUTRIJA T

Nakon 60 godina obnavlja se prostorija velike vijećnice u zgradi gradske uprave Grada Poreča

Radovi u velikoj  vijecnici 1
22.10.2022. 19:11; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nakon 60 godina obnavlja se prostorija velike vijećnice u zgradi gradske uprave Grada Poreča

Po prvi put nakon 60 godina, velika vijećnica, najveća prostorija u porečkoj zgradi gradske uprave, u potpunosti će se obnoviti.

Radovi su počeli proteklog tjedna, a do početka iduće godine u planu je u potpunosti obnoviti stolariju, parket, dovršiti elektorenergetske radove, te nabaviti novu opremu i opremu za multimediju. Pritom će se u potpunosti sačuvati originalna drvena loža za posjetitelje, kao i prepoznatljiva vanjska vizura, sve u skladu s povijesnim značajem ove zgrade, izgrađene 1910. godine po projektu tršćanskog arhitekta Arduina Berlama.

Osnovni motiv za obnovu velike vijećnice bila je želja da se brojnim sugrađanima i gostima iz cijelog svijeta, koji odluče svoje sudbonosno da izreći upravo pred matičarem u Poreču, omogući da to učine u uređenoj i elegantnoj prostoriji, prikladnoj za tako svečane životne prigode.

Po dovršetku radova, u veliku vijećnicu vratit će se i sjednice Gradskog vijeća, ali i okrugli stolovi, predstavljanje projekata i prostornih planova zainteresiranoj javnosti, kao i brojne druge društvene aktivnosti.

Investitor je Grad Poreč-Parenzo, izvođači su lokalna zajednica ponuditelja, a očekivani dovršetak radova je početak 2023. godine. Do tada se vjenčanja održavaju u prostoriji male vijećnice, a sjednice Gradskog vijeća u sali u Domu obrtnika u Poreču.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email