Ministar Božinović: Donijeli smo odluku da otvorimo tržnice ako zadržimo ovaj linearni ritam rasta broja zaraženih

IMG_20200331_103857
06.04.2020. 08:51; Učitavanja: 346; Početna / Gospodarstvo / Ministar Božinović: Donijeli smo odluku da otvorimo tržnice ako zadržimo ovaj linearni ritam rasta broja zaraženih

Davor Božinović, ministar policije i šef Stožera civilne zaštite, u nedjelju popodne izjavio je da je već donesena odluka o prodaji poljoprivrednih proizvoda na tržnicama ili posebnim dijelovima tržnica. “Ta će odluka stupiti na snagu vrlo brzo, ako zadržimo ovaj linearni ritam rasta broja zaraženih,” kazao je gospodin Božinović u nedjelju na  presici Stožera.

Odluka o ponovnom otvaranju tržnica za proizvođače i prodavače voća i povrća, najbolja je vijest koju smo čuli od početka hrvatskog lockdowna. Prvo, ona govori da nam ipak ne prijeti talijanski, španjolski ili francuski scenarij, jer se mjere zatvaranja ne bi ublažavale da smo u takvoj opasnosti. Drugo, hrvatskim malim proizvođačima voća i povrća tržnice su apsolutno neophodne da bi preživjeli. Treće, građanima će se kroz otvaranje tržnica ipak bar malo vratiti osjećaj koliko toliko normalnog života .

plavakamenica.hr

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email