NEWS
valfresco

Glas poduzetnika: Plenkoviću, ovo je prilika koju Hrvatska ima jednom u sto godina

92215501_10158218411059313_3818784117273657344_o
05.04.2020. 12:11; Učitavanja: 495; Početna / Gospodarstvo / Glas poduzetnika: Plenkoviću, ovo je prilika koju Hrvatska ima jednom u sto godina

IZVRŠNI direktor udruge Glas poduzetnika, Dražen Oreščanin, jutros je na Facebooku objavio da “imaju informacije iz mnogih ministarstava da se uštede koje je premijer zahtijevao rade na način da se zaustavljaju i ukidaju svi projekti”. [index.hr]

Oreščanin je dodao da se “projekti režu, ali da nije u planu rezanje plaća”. Poslao je i poruku premijeru Plenkoviću.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Budite frajeri…”

“Dobro jutro svima! Nedjelja je dan za odmor i obitelj, da napunimo akumulatore. Prvu bitku za očuvanje radnih mjesta smo dobili, ali to je tek prva od mnogih koje moramo dobiti da Hrvatska postane zemlja zadovoljnih poduzetnika i zaposlenika, da postanemo #hrvatska2.0.

Imamo informacije iz mnogih ministarstava da se uštede koje je premijer zahtijevao rade na način da se zaustavljaju i ukidaju svi projekti, a od tih projekata ima neke koristi i privatni sektor kroz angažmane i narudžbe roba i usluga i održavanje ekonomije i potrošnje. Projekti se režu, ali nije u planu rezanje plaća. Mi nismo tražili rezanje plaća, tražili smo solidarnost. Vlada je podržala naše zahtjeve i naši radnici sad imaju pravo na minimalce, a referenti po nekim institucijama koji ionako nikada ništa ne rade imaju i dalje svoje plaćice. Budite frajeri pa se toga odreknite u korist liječnika, policije i civilne zaštite i volontera.

I ankete kažu da je 60% zaposlenika javnog sektora solidarno i da se slažu da se plaća smanji, zar smo doista zarobljenici šačice sebičnih uhljeba koji ne mare ni za što drugo osim za vlastite fotelje?

Premijeru, ovo je prilika koju Hrvatska ima jednom u stoljeću! Mi smo digli naš glas i #NemaPredaje dok ova zemlja ne postane majka, a ne maćeha svim svojim građanima!”, napisao je Oreščanin.

Glas poduzetnika postao udruga

Na zahtjev članova Inicijative Glasa poduzetnika, u petak je osnovana istoimena udruga koja će se kao formalni predstavnik 100.000 članova nastaviti aktivno boriti za prava članova i brži povratak ekonomskom rastu, priopćili su.

Na osnivačkoj Skupštini imenovana su i tijela udruge na rok od dvije godine, a Oreščanin i predsjednik Udruge Hrvoje Bujas postali su legalni predstavnici.

Upravni odbor broji sedam članova među kojima su: Andrej Šooš Maceljski, Berislav Marszalek, Bojan Bajgorić Šantić, Bruno Samardžić, Ivana Matić, Vedran Jakominić i Vuk Vuković. U tročlani Nadzorni odbor imenovani su Aco Momčilović, Gordana Fabijanić i Viktorija Knežević.

[index.hr]

Print Friendly, PDF & Email