Mariana Štifanić, učenica Umjetničke škole Poreč osvojila 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Križevcima

SanjaPančevski-MarianaŠtifanić-AleksandraOrbanić
25.03.2022. 13:29; ; Početna / Kultura / Mariana Štifanić, učenica Umjetničke škole Poreč osvojila 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika u Križevcima

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.7“. Od 19. do 26. ožujka 2022. odvijalo se natjecanje za discipline: solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violina.

Natjecanje „Sonus op. 7“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već sedmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i BiH, od čega se u disciplini violine natjecalo 99 učenika.

Natjecanje za disciplinu violine organizirao je kroz pet kategorija po dobi učenika.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi:

  • Anđelko Krpan (predsjednik),
  • Vanda Novoselec,
  • Armin Šešek i
  • Ines Ana Tomić.

 

Umjetničku školu Poreč predstavila je učenica violine, Mariana Štifanić, 4. razred, u klasi učiteljice Sanje Pančevski te je u II. kategoriji osvojila  III. nagradu s ukupno 75/100 bodova. Uz Marianu na natjecanju je svirala korepetitorica učiteljica Aleksandra Orbanić.

Mariana se na natjecanju predstavila lijepom i nadahnutom izvedbom odabranog i pripremljenog programa. Osvojena je nagrada veliko priznanje učenici Mariani Štifanić, profesorici Sanji Pančevski i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Marianu smo imali priliku slušati na nizu koncerata podrške u školi i pratiti njezin napredak te od srca želimo pohvaliti Marianu za predanost u sviranju i ljubav prema glazbi.

Prepoznat i nagrađen izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

 Čestitke Mariani Štifanić, te profesorici Sanji Pančevski, korepetitorici Aleksandri Orbanić,  roditeljima i veliko hvala ravnateljici i svim učiteljima OŠ Poreč.

Print Friendly, PDF & Email