NEWS

Krajem studenog početak gradnje novog vrtića u Novoj Vasi, u Varvarima uskoro

projekcija vrtić NOva Vas 2
08.11.2023. 18:38; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Krajem studenog početak gradnje novog vrtića u Novoj Vasi, u Varvarima uskoro

Sve je spremno za početak gradnje dva nova dječja vrtića na području Grada Poreča-Parenzo u prigradskim naseljima Varvari i Nova Vas, kojima će se stvoriti novih 300 mjesta za djecu vrtićke i jasličke dobi do 2025. godine.
Tim povodom je danas održan radni sastanak u maloj gradskoj vijećnici na kojem su uz gradonačelnika Lorisa Peršurića i ravnateljicu dječjeg vrtića Radost Terezu Banić pod čiju će ustanovu pripadati novi vrtići, prisustvovali i iz gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti pročelnica Vesna Kordić, te voditeljica odsjeka Tihana Mikulčić i Nadia Štifanić Dobrilović, kao i pročelnik Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Damir Hrvatin.

Kako je istaknuto na sastanku, spremna je sve potrebna dokumentacija za gradnju dva vrtića, riješeni imovinsko-pravni odnosi, izrađeni projekti, te se do kraja studenog očekuje popisivanje ugovora s odabranim izvođačima i uvođenje u posao. U naselju Nova Vas već su krenuli radovi na pripremi terena, a potom krajem mjeseca počinje i izgradnja.

Potpuno novi vrtić i jaslice u Varvarima, u blizini boćarskog igrališta, moći će primiti oko 150 djece, jednako kao i onaj u Novoj Vasi u novoj zoni društvene namjene u središtu naselja. Kad krenu radovi, oni će obuhvatiti izvedbu građevinsko-obrtničkih radova, elektro-tehničkih radova, vatrodojave, vodovoda i kanalizacije, strojarstvo, a rok izvođenja je 12 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo, uspješnom prijavom projekta, Gradu Poreču-Parenzo je program NPOO-a dodijeljeno 1,45 milijuna eura (10,9 milijuna kuna) bespovratnih sredstava za dogradnju i opremanje novog dječjeg vrtića i jaslica u Varvarima, dok će preostali dio, kao i izgradnju vrtića u Novoj Vasi u potpunosti samostalno financirati Grad Poreč-Parenzo.

Ove investicije dolaze nakon što je u posljednjih pet godina Grad Poreč-Parenzo izgradio nove vrtiće u Velom Maju, Dračevcu i Žbandaju, energetski obnovio i uredio zgradu Gornjeg vrtića (Radost II), te s Valamarom ugovorio daljnje korištenje prostora Maro kluba u Špadićima.

– Vjerujem da smo među rekorderima u Hrvatskoj po gradnji vrtića, jer naš grad, na sreću, bilježi stalni porast broja rođenih beba, a to nas jako veseli. Ovime dokazujemo da je ulaganje u naše najmlađe bilo i ostaje naš prioritet i veliki korak naprijed u našim nastojanjima da svoj djeci osiguramo jednake uvjete, kaže gradonačelnik Poreča Loris Peršurić

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email