NEWS

Ekipa Javne vatrogasne postrojbe POREČ sudjelovala na 2. Croatia Rescue Challenge u Karlovcu

448076028_1014945053967452_5278345453446812495_n
11.06.2024. 10:32; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Ekipa Javne vatrogasne postrojbe POREČ sudjelovala na 2. Croatia Rescue Challenge u Karlovcu
Na igralištu kod Sokolskog doma u Karlovcu održano je međunarodno vatrogasno natjecanje “2. Croatia Rescue Challenge”. Radi se o natjecanju spašavanja unesrećenih iz prometnih nesreća na kojem je ove godine sudjelovalo 32 ekipe, a uz vatrogasce iz Hrvatske, natjecali su se i ekipe iz Austrije, Češke te Bosne i Hercegovine.
 
Vatrogasna zajednica grada Karlovca i Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca organizirali su ovo prestižno natjecanje, koje se održavalo 8. i 9. lipnja 2024. godine. Izvršni organizator je bila Javna vatrogasna postrojba Grada Karlovca.
 
Natjecanje je osmišljeno tako da svaki vatrogasni tim ima zadatak u roku od 20 minuta spasiti unesrećenu osobu iz vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći, a scenarije prometnih nesreća timovi su izvlačili neposredno prije nastupa.
 
Na kraju natjecanja podijeljene su nagrade za najbolje plasmane. Treće mjesto osvojio je DVD Sveti Martin na Muri, drugo JVP Karlovac, a prvo DVD Jastrebarsko. Budući da se natjecanje održava pod okriljem Svjetske spasilačke organizacije, izvedbu je pratilo i bodovalo sedam timova međunarodnih sudaca iz Velike Britanije, Portugala, Irske, Španjolske i Rumunjske.
 
Sudci nisu imali ni malo lagan zadatak, kažu svi su se potrudili maksimalno kako bi se pripremili za ovo natjecanje
 
Na natjecanju su sudjelovali i naši vatrogasci – ekipa JVP POREČ u sastavu:
Damir Laković
Karlo Alfeo
Rony Radošić
Arian Žužić
Mateo Ritoša
Mario Banko
Katja Srblin (HITNA -POREČ)
 
 
Svim vatrogascima sad slijedi protu-požarna sezona pa nema odmora ni nakon ovog natjecanja.
 
JVP Poreč
 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email