NEWS

ISTARSKA BICIKLISTIČKA TURISTIČKA PONUDA U MILANU I KÖLNU

22.09.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / ISTARSKA BICIKLISTIČKA TURISTIČKA PONUDA U MILANU I KÖLNU
156GO103424.jpg

Nakon Friedrichshafena proteklog su »produženog« vikenda, od 16. do 19. rujna, na redu bili nastupi u Milanu i Kölnu.

– To su razmjerno veliki sajmovi koji su okrenuti biciklističkoj »industriji«, dakle, novim biciklima, ali i svemu što ih prati – od dodatne opreme do turističke ponude u kojoj i mi imamo interes, kaže Guido Schwengersbauer iz TZ-a Istarske županije, koji je vodio naš štand u Kölnu.

Njegov kolega Edi Akilić bio je zadužen za Milano.

– Najviše upita bilo je za bike staze, ali i za naše prirodne ljepote, te sve vrste smještaja. Ocjene posjetitelja koji su se već odmarali u Hrvatskoj vrlo su pozitivne: očuvana obala, tradicijski pristup gastronomiji, pristupačne cijene, kao i vidljivo bolja razina usluga. Bilo je i mnogo posjetitelja zainteresiranih za odmor u našoj zemlji, a koji još nisu kod nas bili. Zanimljivo je primijetiti da na ove sajmove ne dolaze samo biciklistički rekreativci, nego i ljubitelji enogastronomskih i kulturnih itinerara, kao šira publika, pa su ti nastupi dobri i kao dodatna promocija, napominje Akilić.

Sudjelovanje na specijaliziranim sajmovima pokazalo se dobrim promotivnim potezom istarske Turističke zajednice. Organizira se i zajednički financira u uspješnoj suradnji s kvarnerskim TZ-om te »krovnim« HTZ-om. Štandovi nisu veliki, a o njihovu uređenju brine pulska tvrtka Tele invest. Efekti su tim bolji, primjećuje Akilić, što na tim sajmovima uglavnom nema ostalih nama konkurentnih turističkih regija.

Sljedeći nastupi na specijaliziranim sajmovima okrenuti su vinima, gastronomiji i agroturizmu, a ciljano područje uglavnom je sjeverna Italija – Milano, Torino, Modena i Santa Lucia di Piave.

G. P., Glas Istre

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email