NEWS

Jučer u Opatiji dodijeljene 9. po redu nagrade Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku

22.09.2005. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Jučer u Opatiji dodijeljene 9. po redu nagrade Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku

Ove je godine Turistički cvijet za najbolje obalno turističko mjesto dobio Vrsar, a slijede ga Cavtat, Biograd i Brela.

U kategoriji velikih turističkih središta prvo mjesto dobila je Opatija, a Umag i Makarska dijele drugo mjesto. Treći je Rovinj.

U Rovinj odlaze i drugo mjestu u kategoriji hotela s 3 zvjezdice, i to za hotel Park.

A u kategoriji malih hotela treće mjesto osvojila je Villa Lili također iz Rovinja.

U Poreč ipak dolaze dvije nagrade i priznanja, i to u kategoriji hotela s 4 i 5 zvjezdica, gdje je hotel Diamant osvojio treće mjesto iza opatijskog Milenija i dubrovačkog Excelsiora.

A u kategoriji kampova, Zelena laguna osvojila je drugo mjesto iza autokampa Zaton u Ninu.

U Umag osim već navednog drugog mjesta, odlazi i osvojeno priznanje za najbolji eko-kamp autokampu Park (ex. Ladin gaj), te treće mjesto u kategoriji marina za ACI marinu u Umagu.

Zanimljivo je za napomenuti da se ovogodišnji europski viceprvak u uređenosti mjesta, Rab, po kriteriju HTV-a i Hrvatske gospodarske komore našao u kategoriji otočnih turističkih mjesta tek na trećem mjestu. Po toj su logici ovogodišnji hrvatski prvaci daleko iznad europskih kriterija :):)

Spomeninom za kraj da je Porečka kandidatura još uvijek "zamrznuta" zbog sedam uzastopnih osvajanja nagrade Turistički cvijet.

Print Friendly, PDF & Email