NEWS

Gradonačelnik održao prijem za članove porečkog MK „Špada“ – hrvatske prvake u mačevanju

Prijem članovi MK Špada Poreč kod gradonačelnika
23.06.2023. 19:59; ; Početna / Sport i rekreacija / Gradonačelnik održao prijem za članove porečkog MK „Špada“ – hrvatske prvake u mačevanju

Gradonačelnik Loris Peršurić primio je prvake Hrvatske u mačevanju – članove Mačevalačkog kluba „Špada“ iz Poreča. Mačevaoci „Špade“ sudjelovali su krajem svibnja na Prvenstvu Hrvatske u maču u Osijeku na kojem su nastupili sa 14 članova, te prvi put u povijesti osvojili medalje i u kategoriji juniora.

Na ovom su natjecanju prva mjesta osvojili Tia Karabašić u kategoriji djevojčica do 11 godina, zatim titulu prvaka osvojili su mlađi kadeti ekipno u sastavu Vito Hodžić, Luka Paljuh i Alem Juskoski, te u ekipnom natjecanju kadeta trojac David Mahne, Lovro Paljuh i Erik Todorović osvojili su naslov prvaka Hrvatske drugu godinu za redom. Titulu prvaka Hrvatske u kategoriji juniora ekipno osvojili su Erik Todorović, Lovro Paljuh i David Mahne.

Početkom lipnja održano je u Zagrebu Prvenstvo Hrvatske u disciplinama floret i sablja, na kojem su titulu prvaka seniora Hrvatske sablje, u Poreč donijeli članovi „Špade“ Zoe Marie Baldo i Francesco De Robbio, a Baldo je također osvojila i naslov državne prvakinje u kategoriji mlađih seniorki. U kategoriji kadeta i mlađih kadeta oba naslova pripala su Alemu Juskoskom. Inače, mačevaoci „Špade“ bili su uspješni i osvojili još mnoge srebrne i brončane medalje, a uspjehe su nastavili nizati i na natjecanjima u inozemstvu.

Na primanju je uz prvake bio trener Denis Potapenko koji već više od godinu dana uspješno vodi klub, a članovi „Špade“ nižu uspjehe. Kako su istaknuli u proteklih sedam godina rada kluba u disciplini mač odrasla je prva generacija mačevaoca koja je na prvenstvu Hrvatske briljirala, te nižu izvrsne rezultate na kojima im mogu pozavidjeti i mnogi hrvatski klubovi. Inače, „Špada“ je jedini mačevalački klub u Istri, a planova imaju i dalje, za državna i inozemna natjecanja. Na prijemu su bili prisutni Vito Hodžić, Luka Paljuh, Alem Juskoski, David Mahne, Lovro Paljuh i Erik Todorović, dok su drugi zbog obaveza bili spriječeni prisustvovati.

Gradonačelnik je čestitao mačevaocima na iznimnom uspjehu, te izrazio ponos cijele zajednice na ovakve iznimne rezultate. Mnogi od ovih mladih sportaša ujedno su i odlični učenici, koji uspješno usklađuju sve obaveze.
-Vaš je cjelogodišnji trud i angažman je višestruko nagrađen i vrlo smo ponosni na vas. Posebno mi je drago čuti da je veliki broj vaših članova osvojio medalje na natjecanjima, rekao je gradonačelnik čestitavši još jednom prvacima i svim članovima kluba na osvajanju nagrada. Čestitkama se u ime Sportske zajednice grada Poreča pridružili i predsjednik Aleksandar Beaković i stručni suradnik za sport Zoran Jendrašić.

 

Print Friendly, PDF & Email